Китай успешно преодоля най-лошата фаза на епидемията от коронавирус и в страната вече започна производството на iPhone 9. В близко бъдеще Foxconn планира да достигне обичайните си обеми, съобщи Gizchina.

В официално изявление основателят на Foxconn Тери Гоу заяви, че предприятията на компанията в Китай възобновяват дейността си по график и, че темпът на производство надхвърля очакванията, предава technews.bg.

По неговите думи, в близко бъдеще Foxconn ще достигне обичайното ниво на производство. Въпреки това спадът в потребителското търсене, поради продължаващите огнища на коронавирус, ще се отрази на печалбите на компанията и нейните партньори.

Приходите на Foxconn през февруари паднаха с над 1,6 милиарда долара, в резултат на закриването на предприятията и необходимостта да се изпращат работници у дома.

Foxconn е основният производител на Apple устройства. Едно от последствията от избухването на епидемията от коронавирус беше забавянето на производството на iPhone 9. Поради проблеми с доставките и неработещи фабрики, Apple отлагаше няколко пъти пускането на новия айфон.

За първи път от няколко седмици насам по-малко от 10 души на ден се заразиха с коронавирус COVID-19 в Китай. Страната обяви, че успешно е преодоляла най-лошата фаза на епидемията.

Животът в Китай постепенно се връща към нормалното. Компаниите и заводите възобновяват работата си. В останалите държави обаче коронавирусът избуява едва сега, а СЗО обяви пандемия.