Microsoft продължава да експериментира с менюто "Старт" в Windows 10. Този важен елемент от интефейса ще получи нов дизайн при следващата голяма актуализация на операционната система, предава technews.bg.

Вече са известни много от предстоящите промени в Windows 10. Но това не е всичко. Според публикация в официалния сайт на Microsoft, елементите на менюто "Старт" могат да придобият заоблени ъгли.

Промените не са драстични

Снимка: Microsoft

Вместо остри нарязани форми, Microsoft експериментира със заоблени елементи. Пример за такъв дизайн се появи в секцията със съвети на фирмения уебсайт.

На екранната снимка се виждат заоблените ъгли не само в менюто "Старт", но и на полето за търсене в лентата със задачи, както и в контекстното меню.

Очевидно това е само макет на възможен дизайн за бъдещите версии на Windows. Макар и малки, тези подобрения съществено променят концепцията за дизайна на Windows, като влияят значително върху цялостното визуално изживяване.

Очаква се новото меню "Старт" да стане част от операционната система с излизане на голямата пролетна актуализация на 2021 г., известна като Windows 10 21H1.