След частна бета версия през 2020 г., Horizon Worlds вече е налична за изтегляне безплатно в САЩ и Канада. Единственото предупреждение е, че трябва да сте на 18 или повече години, за да получите достъп до безплатната виртуална площадка и онлайн видеоигра.

Новината дойде от Meta, компанията-майка на социалната мрежа Facebook. Както е известно, преди седмици тя смени името си, за да подчертае усилията си в разработването на своята метавселена.

С това съобщение Meta дебютира и с нова мини игра в Horizon Worlds, наречена Arena Clash. Потребителите вече могат да се възползват и от нея.

Надеждата на компанията е, че хората ще поемат по-голямата част от "тежката работа", когато става въпрос за създаване на преживявания, които ще превърнат Horizon Worlds в нещо редовно посещавано. За тази цел можете да намерите нови шаблони и инструменти, които да използвате, за да създавате свои собствени игри.

Horizon Worlds е един от стълбовете на стратегията за метавселената на Meta, но как всъщност ще изглежда технологията след демонстрациите и тестовете, е трудно да се каже. Изпълнителният директор Марк Зукърбърг я описа като "въплътен интернет, в който вие се намирате, а не такъв, който просто гледате отвън". Отвъд това обаче компанията все още не е представила сплотена визия за това накъде се насочва технологията.