Ситуацията с TikTok в САЩ става още по-заплетена. След заканите на Тръмп да забрани приложението в страната след 15 септември и финансовите ограничения наложени на Bytedance, желаещите да закупят перспективната социална платформа стават все повече.

Поредният технологичен гигант на опашката е Twitter, става ясно от информация на The Wall Street Journal. Компанията има опит с подобни проекти. Преди време тя предлагаше онлайн услугата Vine за споделяне на кратки видеа. Тя обаче бе спряна още през 2016 г. заради слабия интерес и лоши финансови резултати.

Според анализатори обаче Twitter може да има проблеми с поглъщането на TikTok, защото пазарната капитализация на социалната мрежа е 29 милиарда долара, а цената на китайската онлайн услуга е "десетки милиарди долари". Заради това според специалисти сделката може и да не бъде одобрена от регулаторните органи.

Главен претендент за закупуването на TikTok си остава Microsoft с пазарна капитализация над 1,6 трилиона долара. Нещо повече, софтуерният гигант е много по-напред в преговорите за закупуване на американската част от бизнеса на TikTok.