Стотици служители на Twitter се очаква да си тръгнат от изпадналата в затруднение социална медийна компания след ултиматума на новия й собственик Илон Мъск работещите да се регистрират за "многочасова работа на пълни обороти" или да напуснат, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В анкета на приложението "Блайнд" за работното място, което потвърждава самоличността на респондентите чрез служебните им имейли и дава възможност за анонимно споделяне на информация, 42 процента от 180 анкетирани са избрали отговор "Решавам да напусна, свободен съм".

Една четвърт са казали, че са избрали да останат "с неохота" и едва 7 на сто споделят: "кликнах върху "да", за да остана, защото съм отдаден".

Мъск проведе срещи с някои от високопоставените служители в опит да ги убеди да останат, казаха напуснал и останал служител, които са във връзка с колегите си.

Снощи служители по сигурността в Twitter са започнали да гонят работещи от работните им места, съобщи запознат източник.

В друго допитване на "Блайнд" за това каква част от служителите ще напуснат, повече от половината анкетирани са казали, че според тях това ще са поне 50 на сто от работещите в компанията.