Рекламираната шумно алтернатива на Twitter, Threads, изгуби 82% от потребителите си. Фактът, че социалната мрежа е дело на гиганта Meta, не помогна за превръщането й в атрактивно място.

Когато Threads стартира за първи път, това беше посрещнато с шум и вълнение. Половината от ежедневните активни потребители на Threads обаче изчезнаха след седмица и това бе признато от Марк Зукърбърг.

Според Sensor Tower броят на активните потребители на ден в Threads е намалял с 82% към 31 юли 2023 г. Това означава, че социалната мрежа се ползва от едва 8 милиона човека. За сравнение Twitter има активна потребителска база от 500 милиона души.

Similarweb също има подобни резултати, отчитайки 11 милиона активни потребители дневно към 29 юли.

В крайна сметка Sensor Tower каза, че ежедневните активни потребители намаляват с 1% на ден. Спада и времето, което се прекарва на сайта.

В Threads все още липсват няколко функции, върху които Meta работи, като хаштагове, редактиране на публикация, по-удобен и по-бърз начин за превключване на акаунти. Добавянето им обаче едва ли ще успее да спаси Threads от отлива на потребители.