Президентът на САЩ Доналд Тръмп в типичен негов стил обяви в Twitter, че желае Apple да бъде въвлечена в изграждането на 5G в САЩ. Това се е случило при обиколка във фабрика в Тексас, която ще произвежда новия Mac Pro.

Според държавния глава, компанията от Купертино има всичко необходимо за тази цел - пари, технологии, визия и Кук. Дали Тръмп е имал в предвид изграждане на мрежа, компоненти или други технологии за следващото поколение не става ясно, предава Mobile Bulgaria.

Фокусът на Apple винаги е бил върху крайните устройства и засега няма индикации, че компанията възнамерява да навлезе в друг сектор на телекомуникационния бизнес.

Въпреки това компанията направи известни стъпки към разработката на собствени 5G решения като закупи голяма част от бизнеса на Intel с модеми за смартфони, но те може би ще бъдат ориентирани към собствените им устройства.

Компанията все още няма 5G продукт в портфолиото си, но се очаква това да се случи догодина. Всички други интерпретации на туита на Доналд Тръмп по-скоро биха могли да бъдат приети като повод да се посмеем в края на работната седмица. Припомняме, че това не е първото негово по-екстравагантно изказване.

В началото на годината, пак през любимата си социална мрежа обяви, че иска в най-скоро време да види 5G и 6G мрежи в САЩ.