Пазарите на криптовалута регистрираха покачване днес, пренебрегвайки намеренията на американското правителство да наложи по-строга регулация на сектора, съобщава CNBC, цитирана от БТА.

Биткойнът се покачи с 11% до 24 655 долара, най-високото му ниво от средата на август 2022 г., а етерът добави 8 на сто до 1684 долара, по данни на CoinDesk. Стойността на целия криптопазар пък се увеличи с над 86,8 милиарда долара за последните 24 часа.

"Налице са все по-ясни знаци, че пазарът е ударил дъното през ноември и вече започва трайно да расте", казва Виджай Аяр, вицепрезидент за корпоративно развитие към криптоборсата Luno. "Има импулс, който помага недобрите новини да се загърбват, което е типично за пазари, които вярват, че най-лошото е отминало".

Криптопазарите бяха "на нокти" по-рано тази година, след като американските власти разпоредиха по-строги регулации. В понеделник Службата за финансов надзор на щата Ню Йорк нареди на компанията Paxos да спре да издава новите стейбълкойни на борсата Binance - BUSD.