Amazon пусна нова версия на най-достъпния си четец на електронни книги Kindle. За първи път базовият модел ще включва дисплей с подсветка. Новият Kindle разполага с фронтална осветителна система от 4 LED-а. За сравнение по-скъпият Kindle Paperwhite включва 5 LED-а, а Kindle Oasis 12. Благодарение на новата добавка ще можете да настройвате нивото на яркост в зависимост от околните условия.

Дисплеят, който е с диагонал 6 инч, предлага нов панел с по-високи нива на контраст. Налична е и капацитивна сензорна технология за по-добра работа при прелистване на страниците. Пикселната гъстота на панела остава същата или 167 ppi. За сравнение при Kindle Paperwhite и Oasis този показател е 300 ppi. Новият Kindle разполага и с леко променен дизайн, който включва по-тънък и лек корпус.

Потребителите получават и стандартни характеристики като 4GB вградена памет, Wi-Fi свързаност и батерия, която осигурява до няколко седмици автономна работа. Цената на устройството в САЩ е 90/110 долара в зависимост дали искате да получавате реклами от Amazon или не. Моделът ще е наличен от 10 април в черен и бял цвят.