В интернет се появиха първите снимки на предстоящия компактен дрон DJI Mini 4 Pro с тегло само 249 грама и новото дистанционно управление DJI RC 2. Основните разлики между новия модел и неговия предшественик са поддръжката на предаване на изображения чрез комуникационния протокол OcuSync 4.0 и подобрената система за откриване на препятствия. Въпреки липсата на официална дата на пускане на новия продукт, изтичането на информация сочи за скорошното му обявяване. DJI, лидер в производството на потребителски безпилотни летателни апарати, е във финален етап на разработката на нов дрон от серията Mini. Според изтичането на информация новият модел ще се нарича DJI Mini 4 Pro и ще замени DJI Mini 3 Pro.

 

 

Неотдавна акаунтът @quadro_news в социалната мрежа X публикува информация за европейската цена на новия дрон, както и снимки на устройството с дистанционното управление RC 2. Засега автентичността на снимките не е потвърдена, но източникът често е потвърждавал своята надеждност, получавайки информация от китайски социални мрежи. Според @quadro_news цената на дрона Mini 4 Pro ще бъде 999 евро в комплект с дистанционното управление RC 2, което на практика е същата цена като тази на предшественика му с дистанционно управление RC.

 

 

DJI ще предлага и комплект Mini 4 Pro Fly More Combo за 1129 евро, който ще включва две батерии, зарядно устройство, чанта за пренасяне и допълнителен комплект витла. Едно от значимите нововъведения в DJI Mini 4 Pro е поддръжката на технологията OcuSync 4.0, внедрена за първи път в модела DJI Air 3. Тази технология ви позволява да предавате изображения на разстояние до 20 километра с максимална резолюция 1080p при 60 кадъра в секунда. Дронът ще получи и 360-градусово разпознаване на препятствия благодарение на модернизирани сензори.

 

 

Потребителите могат да очакват поддръжка на HDR видео и заснемане на забавени кадри с резолюция до 4K и 100 кадъра в секунда. За съжаление, точната дата на пускане в продажба на новостта остава неизвестна, но появата на снимки подсказва, че анонсът е съвсем близо.