През годините Snap пусна няколко версии на умните си очила Spectacles, но те така и не се наложиха сред потребителите. Компанията изглежда обаче няма намерение да се отказва от този сектор, предава Mobile Bulgaria.

По данни на The Information, следващото поколение умни очила ще имат подобрени възможности. Това включва ефекти на добавена реалност (AR) към обкръжаващата среда, без необходимост от използване на камерата на смартфона.

Поне на този етап обаче от компанията не планират моделът да е насочен към крайния потребител. Очилата по-скоро ще са насочени към разработчиците и създателите на съдържание. От Snap се надяват, че именно те ще въведат нови възможности за използване на подобни устройства.

Очаква се AR Spectacles да бъдат представени по време на конференцията за разработчици на компанията през май. Бъдещият модел няма да е изцяло изненадващ, тъй като идеята за подобно устройство и преди е била засягана от съоснователите на Snap.

Други данни сочат, че Snap е възродила плановете си за създаване на селфи дрон. За целта изглежда е направена инвестиция от 20 милиона долара в Zero Zero Robotics, която предлага сгъваем дрон с камера. Все още няма индикации дали новата разработка ще се разпространява от Snap.