Остават само броени дни до следващото събитие за PlayStation 5 на Sony, на което би трябвало официално да станат ясни цената и датата на пускане на новата конзола на пазара. Затова и очаквано слуховете вече циркулират както никога.

Вижте как изглежда PlayStation 5 >> >> >>

През юли бе съобщено, че Sony ще отговори на пандемията от коронавирус, като стимулира производството на PS5 с до 10 милиона броя до края на тази календарна година. Но сега Bloomberg се позовава на свои източници и те твърдят, че компанията е променила прогнозата си и се очаква производството на 11 милиона конзоли от ново поколение до март 2021 година.

Въпреки по-голямата цифра, това на практика е с четири милиона по-малко от планираното по-рано. Според слуховете, виновникът за разликата е чипсетът на конзолата, чиито резултати са незадоволителни.

Добрата новина обаче е, че ако се сдобиете с PlayStation 5 чрез покана за предварителна поръчка, изпратена от Sony, тя може да е по-евтина от очакваното. Според анализатори, цитирани от Bloomberg, цената може да падне дори под 400 щатски долара.