Xiaomi изненада света миналата година, когато представи своя концептуален хуманоиден робот - CyberOne. Няколко месеца след тийзъра, компанията изглежда е готова да го представи на по-широка публика.

Според нов доклад Xiaomi CyberOne е готов да присъства на MWC 2023 в Барселона. Освен това компанията ще заведе и своето четирикрако куче робот CyberDog на изложението.

Xiaomi CyberOne идва с изкуствен интелект и подобрено зрение. Роботът може да възприема 3D пространството и да разпознава лица, жестове и изражения.

Той има алгоритъм за разпознаване на семантика на средата и вокална емоционална машина, която може да разпознае вашия глас.

CyberOne може да разпознае 85 вида звуци от околната среда и 45 класификации на човешки емоции. Той идва с извит OLED модул, който позволява показването на интерактивна информация в реално време.

Що се отнася до Cyberdog,"роботът-животно" идва с платформата Jetson Xavier NX на NVIDIA и има 11 вградени сензора. Той е много по-малък от конкуренцията и струва около $1540.

CyberDog може да се управлява по три начина. Можете да използвате мобилния си телефон, гласово управление или дистанционно управление.