Следващата седмица Huawei ще представи новия чипсет Kirin 980, който тази есен ще се появи във флагманските телефони от серията Mate 20. Докато чакаме премиерата, от XDA Developers са готови да ни покажат първите рендъри на Mate 20, които са създадени на базата на реални снимки на инженерен прототип на телефона, така че можем да им се доверим.

Кадрите първо са били споделени с FunkyHuawei.club от китайски източник, а след това са достигнали и до XDA, предава Mobile Bulgaria.

Вижте как ще изглежда Huawei Mate 20 >> >> >>

Изображенията може да се различават леко от реалното устройство, защото са създадени, без да се знаят реалните размери на телефона, така че не е изключено да не съвпаднат напълно с финалния дизайн.

Освен това в снимките не се показва формата на сензора за отпечатъци върху задния панел - такъв ще има, но засега не е ясно как ще изглежда, защото задната част на телефона е била скрита.

Рендърите разкриват, че Huawei ще добави изрязан дисплей и в Mate 20, но размерите на изрязаната зона ще са намалени значително в сравнение с Huawei P20.

Изрязаната зона напомня на телефона на Essential и сигурно ще зарадва всички, които не харесват тази тенденция в дизайна на телефоните. Сайтът потвърждава, че устройството ще има 6.3-инчов AMOLED дисплей с резолюция 2244х1080 пиксела, а във фърмуера е било открито и изображение с формата на изрязаната част.

Над предната камера е поставен говорител, а в горната част на телефона се намира 3.5 мм жак за слушалки, което е изненадващо, защото такъв нямаше в Mate 10 и Mate 10 Pro.

Върху долната част на смартфона виждаме микрофон, USB Type-C порт и втори високоговорител. От задния панел виждаме само горната му част, която съдържа тройна основна камера и LED светкавица, поставени в квадратна зона. Тя е центрирана за разлика от разположението на камерата в P20 Pro.

Задният панел отново е стъклен, което ще помогне на очакваното безжично зареждане на батерията с капацитет 4200 mAh. Наскоро Huawei потвърди, че премиерата на Mate 20 ще бъде отново през октомври и в него ще се ползва чипсета Kirin 980.