Снимките идват от ComputerHoy.com и са съпроводени от допълнителни детайли за техническите характеристики на телефона, предава Mobile Bulgaria.

Информацията потвърждава, че най-евтиния модел в серията P20 ще има дисплей с изрязана горна част, в която ще е поставена система за лицево разпознаване, но въпреки това модела има традиционен сензор за отпечатъци върху задния панел.

Вижте снимки >> >> >>Сайтът посочва, че екрана на P20 е със съотношение 18:9 и с диагонал около 5,8-инча, но резолюцията не се споменава. Не е изключено действителните параметри на екрана да са малко по-различни, както подсказа скорошна информация от сайта на FCC.

Размерите на корпуса се посочват като 148 х 71 х 7,2 мм. Според информацията задният панел е стъклен, а вертикалната основна камера поддържа технологията Hybrid Zoom, която познаваме от Huawei P10 и Mate 10 Pro. Снимките разриват наличието на USB Type-C порт и на стандартен жак за слушалки, който очакваме да липсва в другите два модела в серията.

Изданието пише, че прототипа е с поне 4GB RAM и 32GB памет за приложения, но конкретни технически детайли липсват, защото Huawei обикновено посочва грешна информация в софтуера на тестовите устройства.

Засега това е всичко за P20 Lite, но не се съмняваме, че скоро ще изтече и друга информация около продуктовите планове на компанията преди премиерата на серията на 27 март.