Илон Мъск обвини "Туитър" (Twitter) в измама в насрещен иск относно прекратената сделка за 44 милиарда долара за придобиването на социалната платформа, която според него не е предоставила необходимата информация и е подвела екипа му за истинската си база потребители. Това се посочва в информация в медиите, цитирана от Асошиейтед прес.

Според в. "Вашингтон пост" в насрещния иск, подаден вчера от милиардера и главен изпълнителен директор на "Тесла" (Tesla), сe твърди, че "Туитър" е извършил измама, нарушил е договора и Закона за ценните книжа на Тексас.

Насрещният иск на Мъск е бил подаден конфиденциално миналата седмица и отворен късно вчера в Канцеларския съд на Делауеър, съобщава "Уолстрийт джърнъл".

Мъск предложи да купи компанията по-рано тази година, след това се опита да се оттегли от сделката, твърдейки, че социалната мрежа е "заразена" от много по-голям брой спам ботове и фалшиви акуанти, отколкото е разкрила, припомня БТА.

"Туитър" съди Мъск, за да го принуди да завърши придобиването. Той отговори, подавайки насрещен иск.

Адвокатите на Мъск твърдят, че "Туитър" има с 65 милиона по-малко "монетизирани всекидневни активни потребители", на които могат да бъдат показвани дигитални реклами, от 238-те милиона, които социалната мрежа е обявила, съобщиха двата вестника.

Освен това според иска по-голямата част от рекламите се показва само на малка част от потребителската база, посочва в. "Вашингтон пост".

"Туитър" нарече доводите на Мъск "история, съчинена в опит да избегне споразумението за сливане, което вече не е атрактивно за него".