Акционерите на Twitter ще гласуват на 13 септември дали да дадат одобрение на компанията да продължи с усилията за продажбата си на Илон Мъск за 44 милиарда долара, съобщава "Файненшъл таймс", цитиран от БНР.

Twitter обяви датата в подадена във вторник вечерта информация до Комисията за ценни книжа и борси на САЩ (SEC). Бордът на социалната медия препоръча на инвеститорите да гласуват с "да" за споразумението, при което ще бъдат платени по $ 54,20 на акция, или 38% премия над цената на акциите в момента на подписването на сделката с Мъск.

В началото на юли милиардерът, притежател на Tesla, се опита да се оттегли от сделката поради, както той посочи, "липсата на достатъчно информация за мащаба на проблемите в сайта с ботовете".

Впоследствие Twitter заведе съдебна процедура спрямо Мъск в опит да наложи осъществяване на сделката по нейното закупуване. Делото трябва да се проведе в съда на Делауеър по-късно тази година.

Миналата седмица съдя Катлийн Маккормик нареди ускорен процес, подкрепяйки твърдението на Twitter, че забавянето ще влоши "облачната несигурност" над компанията, която заплашва да нанесе "непоправима вреда".

В писмо до съдията от вторник, адвокатите на Илон Мъск казаха, че двете страни не са успели да се договорят за начална дата на делото, като екипът на милиардера настоява за начало на 17 октомври, докато Twitter иска съдебната процедура да започне 10 дни по-рано. Социалната медийна беше обвинена в забавяне на началото на процеса и планиране в опит да попречи на защитата на Мъск. Говорител на Twitter отказа коментар.

Докато се опитва да поддържа обичайния си бизнес, Twitter разкри в отделна декларация във вторник до SEC, че "значително е забавила наемането на персонал" през второто тримесечие на тази година и е била "по-селективна относно позициите, които трябва да бъдат попълнени".