Според журналиста от Bloomberg Марк Гурман следващото събитие на Apple, посветено на представянето на iPhone 15, Apple Watch Series 9 и други нови продукти, ще се проведе на 12 септември. Очаква се предварителните поръчки за закупуване на новите устройства на Apple да бъдат достъпни на 15 септември, а продажбите им да започнат на 22 септември.

В доклада се казва, че структурата на предстоящото събитие ще бъде подобна на миналогодишното представяне на iPhone 14. Това означава, че предварително записана видеопрезентация ще бъде излъчена онлайн, както и за гостите на Apple в централата на компанията. Участниците, поканени на личното събитие, ще могат да се запознаят с функциите на новите iPhone и Apple Watch на живо след презентацията. Очаква се Apple да представи и друг нов продукт през октомври. Става дума за първите компютри Mac с процесор Apple M3. Засега обаче не е известно дали компанията планира да проведе отделно събитие за представянето на тези нови продукти.

В допълнение към хардуера, Apple продължава да се подготвя за пускането на iOS 17 и watchOS 10. Обикновено стабилните версии на iOS се пускат няколко дни след представянето на iPhone, така че можем да очакваме iOS 17 и watchOS 10 в средата на септември.

Миналата седмица Apple пусна седмата бета версия на iOS 17 и watchOS 10, с което потвърди предстоящото пускане на стабилните версии на софтуера. Също така, наскоро беше пусната шестата бета версия на macOS Sonoma, но пускането на стабилната версия на операционната система най-вероятно няма да се състои преди октомври.

Що се отнася до предстоящото събитие, наред с iPhone 15 и Apple Watch Series 9, трябва да очакваме да видим второто поколение на смарт часовника Watch Ultra.

Събитието може да не е толкова революционно, колкото презентацията през юни, на която беше обявен хедсетът за смесена реалност Vision Pro. Въпреки това смартфоните и смартчасовниците носят на компанията много повече пари и представляват по-голямата част от продажбите, поне засега.