Малко преди края на 2019 година Samsung получи патент за смартфон с много интересен дизайн. Устройството отново попада в категорията на моделите със сгъваеми екрани, но в конкретния случай се разчита не на разтваряне, за да стане той по-голям, а по-скоро на "развиване".

Идеята на южнокорейската компания е потребителят да може да променя бързо и лесно размера на своя екран, използвайки дизайна на класически слайдер. За да стане устройството обаче реалност има още много работа, тъй като на пазара все още няма създадена подобна матрица за екран и тя трябва да бъде произведена тепърва.

Новата идея обаче звучи доста логично и вероятно устройствата ще са много по-здрави от разтварящите се телефони, които бяха представени през 2019 година. Не малко промени трябва да има и в самия интерфейс и софтуер, който ще работи на телефона, защото ще трябва автоматична регулация на резолюцията на модела в реално време.

Много често подобни патенти изобщо не стигнат до пазарна реализация, но специално този вариант впечатли не малко потребители и анализатори, така че нищо чудно да го видим тази или следващата година на пазара, макар и в лимитирани бройки.