Samsung представи новия Galaxy XCover 5. Смартфонът може да се справя с екстремни температури и изпускания върху бетон без това да наруши работата му.

Вижте как изглежда Samsung Galaxy XCover 5 >> >> >>

Проектиран за работа навън или в производството, Galaxy XCover 5 разполага с подобрена чувствителност при допир и използване с ръкавици, и се предлага с лесна за зареждане, сменяема батерия с цел продуктивност през целия ден.

Подобрената издръжливост на удари позволява на Galaxy XCover 5 да издържа на изпускания от височина до 1,5 метра. Смартфонът има сертификат IP68 за прахо- и водоустойчивост, което означава, че може да бъде потопен в над метър вода за повече от 30 минути.

Устройството е особенно подходящо за работници, на които се налага да носят ръкавици поради предпазни мерки за безопасност. Функцията Glove Touch увеличава чувствителността при допир, позволявайки на потребителите да работят с устройството, докато носят ръкавици.

Освен че са създадени с цел издръжливост, устройствата защитават поверителната информация, критична за бизнес процесите. Хардуерът на Galaxy XCover 5 е защитен от Samsung Knox, платформата на компанията за гарантиране на безопасността от високо ниво. Тя предлага цялостна защита, внедрена на всяко едно ниво на устройството, от процесора до приложенията. Samsung Knox защитава поверителната бизнес информация в реално време и реагира превантивно на заплахи, свързани с външни намеси.

Смартфонът има процесор Exynos850, 4 GB RAM и до 64 GB вътрешна памет. Издръжливата, сменяема батерия от 3000 mAh поддържа бързо зареждане чрез USB и POGO щифтове - потребителите се нуждаят от по-малко време за зареждане и имат повече време за работа.

Galaxy XCover 5 е снабден с една 16MP (F1.8) задна камера, а за селфитата отговаря предната камера с 5MP (F2.2). Функцията Samsung Knox Capture позволява сканиране чрез телефона.

Galaxy XCover 5 ще бъде наличен в България от месец май 2021 г.