Всеки един дом, без значение апартамент или къща, има нужда от входна врата. Често обаче забравяме за истинското й предназначение.

Днес много българи купуват възможно евтини входни врати, произведени в Турция. Други разчитат на врати, чиято възраст вече е близо век. Тези фактори обаче компрометират основното предназначение на входните врати - да повишават сигурността на вашия дом.

Те трябва да са не само красиви, но да предлагат реална защита от външния свят. Тук трябва да гледаме за три много важни параметъра.

Първо входната врата трябва да е здрава и устойчива, за да пази от недоброжелатели. Тя обаче трябва да има още и добри звукоизолационни и топлоизолационни характеристики. В противен случай може не само да чувате съседите и колите, но и да получите по-висока сметка за ток.

Качествените входни врати идват с гладко заключване. Някои от тях имат пожароустойчивост и димоуплътненост. така например могат да ви спасят от пожара на съседите.

Често се пропуска и факторът монтаж. Правилното поставяне на вратата гарантира дългия й живот.

Да заложим на качеството

Днес пазарът е наводнен от евтини врати, произведени в Азия. Те обаче не могат да се нарекат особено издръжливи. Базираните в Европейския съюз производители предлагат много по-високо качество. Причина за това са по-строгите изисквания и завишени стандарти, на които продуктите им трябва да отговарят.

С дългогодишна история Secdoor е българска компания, позната на пазара с гаражните си и индустриални секционни врати. Клиентите й са от Европа, Катар, Дубай и редица други държави са хиляди.

Водещата позиция на Secdoor в сектора се дължи на високите сертификати за качество и гаранциите, които дава.

От този месец Secdoor вече предлага входни врати за къщи и апартаменти. Едва ли е изненада, че тук отново говорим за възможно най-високите стандарти.

Фабриките на FM Turen могат да произвеждат 85 000 врати

Снимка: Secdoor

Вратите на FM Turen се произвеждат в ЕС и се продават основно на немския и австрийския пазар. Secdoor е официалният им вносител за България.

Гамата обхваща всичко необходимо за еднофамилни къщи и жилищни кооперации.

Всички модели входни врати са произведени по последни технологии от роботизирани линии. Те предлагат върхови за класа си топлоизолация, шумоизолация, димоустойчивост и взломоустойчивост.

Нека научим повече за гамата входни врати, предлагана от Secdoor.

Входни врати от висок клас:

  • Premium Class P90

С качеството на входната врата не трябва да се прави компромис

Снимка: Secdoor

Това е висок клас входни врати за къщи. Касата и крилото с дебелина 90mm са изработени от алуминий. Те са с повишена устойчивост на външни, климатични влияния.

Тези врати се в две линии Standard и Blackline и покриват голям диапазон от размери 900mm-1300mm ширина на 2210mm-2300mm височина.

Гамата входни врати за къщи е доста голяма

Снимка: Secdoor

Може да се избира широка гама дръжки, декоративни стъкла, странични стъкла, система на заключване, както и система FingerPrint за отключване и заключване с пръстов отпечатък.

  • Висок клас стъклени входни врати за къщи е моделът Premium Class G90

Стъклената входна врата е с термоизолация и стъкло с 2 камери

Снимка: Secdoor

Моделът е с алуминиева каса 90mm с термоизолация и стъкло с 2 камери, тройно VSG с дебелина 63mm. Термоизолацията е Ud - 1,35 W/m2K.

Отново има богат избор на цветове, дръжки, както избор на заключващ механизъм от Winkhaus.

  • Premium Class SL75

Този модел също е с алуминиева каса, но тук алуминиевото крило е с дебелина 75mm. Този модел без декоративно стъкло е с термоизолация Ud - 0,95 W/m2K, с декоративно стъкло термоизолацията е Ud - 1,15 W/m2K.

  • DS92

Това е малко по-нисък клас врати, като и тук касата е алуминиева. По-дебелото 93mm крило обаче е изработено от стомана.

Без стъкло термоизолацията е Ud - 0,62 W/m2K, а тази с декоративно стъклко е Ud - 0,74 W/m2K.

При всички врати има голямо разнообразие от цветове, дръжки, декоративни и странични стъкла, както и клас на заключващия механизъм.

Входни врати от среден клас:

  • AC68

Входната врата за къща може да е с най-различни размери и дизайн

Снимка: Secdoor

Този модел врати подходящи, както за еднофамилни къщи, така и за входове на многофамилни жилищни кооперации.

Касата е алуминиева, крилото е с дебелина 68mm и е изработено от стоманено покритие върху пластмасов профил с прекъснат термомост.

Входните врати за къща или апартамент могат да са с различни декорации

Снимка: Secdoor

Имат добра термоизолация Ud - 1,0 W/m2K ако е без декоративно стъкло и Ud - 1,2 W/m2K ако е с декоративно стъкло на крилото.

При този модел също може да се монтират странични и горни стъкла при желание на клиента или да се запълни по-голям отвор.

Всички входни врати за къщи се предлагат в линия Standard с хромирани метални елементи и линия Blackline, при която дръжките и другите метални елементи са черни.

За апартаменти:

  • T68RC3

Входните врати за апартаменти на FM Turen са с отлични изолационни качества

Снимка: Secdoor

Най-подходящи за апартаменти са входните врати модел T68RC3. При този модел касата е стоманени, крилото с дебелина 68mm е със стоманен лист с дървена опора и изолация от минерална вата.

Притежават добра шумоизолация - 44dB, а 5-точково заключване с куки от Winkhaus е сертифицирано за взломоустойчивост с клас RC3.

  • ATS56

Входната врата за вашата сграда има ключово значение за изолацията

Снимка: Secdoor

По-нисък клас входни врати подходящи, както за странични врати за къщи, така и за апартаменти е модел ATS56.

При тях касата е от стомана, крилото с дебелина 56mm също е стоманено и с изолация.

Ако са без декоративно стъкло на крилото топлоизолацията е Ud - 1,5 W/m2K, при тези с декоративно стъкло на крилото е Ud - 1,6 W/m2K.

Техническите врати за сервизни помещения и мазета:

Техническите врати за сервизни помещения и мазета са модели NBT56 и MZ41.

  • NBT56

Входни врати за техническо помещеие

Снимка: Secdoor

Модел NBT56 е със стоманена каса и стоманено крило с дебелина 56mm. Подходящи са за не толкова скрити сервизни помещения.

Може да се избира от всички посоки на отваряне и бял или черен цвят, както изчистено крило или със стъклена декорация по него.

  • MZ41 Technical Doors

Входни врати за мазе

Снимка: Secdoor

Това е най-подходящият модел за скрити сервизни помещения и мазета. Касата е изработена от стомана с дебелина 1,2 mm, крилото също е стоманено с изолация и дървена вложка.

Предлага се в бял и черен цвят и няколко размера и посока на отваряне.

Естествено, това не са всички модели, които може да си закупите от българската компания.

Повече за гамата входни врати, предлагана от Secdoor може да научите тук >>>