Днес телевизията търпи най-голямата революция, която е преживявала от момента, в който е преминала от черно-белите към цветни кадри. Тя се стреми да скъса оковите на статичния свят и да се доближи максимално до желанията на потребителите, свикнали със социалните мрежи като TikTok и YouTube.

Новата философия на ТВ услугите е те не само да са по-интерактивни, но и да не зависят от никакви кабели или ограничения, свързани с притежаваното от вас устройство.

Истината е, че въпреки разнообразието в социалните мрежи, там не може да гледате любимия си мач или пък да научите за няколко минути най-важните новини за деня.

Интерактивната ера

Снимка: iStock by Getty Images

Булсатком се стреми да бъде сред иновативните български ТВ компании. Клиентите й са стотици хиляди, а тя е лидер в доставянето на телевизия и интернет услуги.

Компанията е една от първите отворили вратите за новата ера на телевизията у нас. Става дума за IPTV услугите, които превръщат гледането на телевизия от статично в интерактивно изживяване.

Вместо да сте единствено зрител, вече може да давате на пауза, да превъртате назад и да каталогизирате любимите си предавания.

Миналата година ви представихме един от най-компактните и мощни IPTV приемници в България - b-box на Булсатком.

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

С негова помощ всеки телевизор може да стане умен и да се възползва от новостите на интерактивната телевизия. Приемникът може да се побере в джоба на панталона ви и има нужда единствено от интернет. С негова помощ може не само да гледате телевизия, но и да играете хитове екшън игри, като PUBG Mobile, защото благодарение на своя операционна система Android устройството може да служи и като гейминг конзола.

От Булсатком обаче имат още по-любопитно предложение, което прави телевизията наистина мобилна.

Стига да имате смартфон, може да гледате чакания мач на "Ливърпул" дори да сте на връх Мусала. Това се дължи на приложението b•boxapp.

То може да се изтегли на всяко мобилно устройство, като единственото условие е да имате интернет връзка. Вкъщи, на вилата или в чужбина; на лаптоп, таблет или смартфон - b•boxapp ви дава почти безгранични ТВ възможности. Благодарение на приложението на Булсатком гледането на телевизия вече е като гледането на клипчета в YouTube.

Телевизия на смартфона

Снимка: iStock by Getty Images

Часът е 18:10, а вие току що се качвате на градския автобус за 40-минутно пътуване към дома. Можете да гледате с празен поглед през прозореца или да слушате музика със слушалки. Благодарение на b•boxapp обаче може да си пуснете новините по БНТ или "Стани богат" по bTV.

С мобилното приложение може да имате интерактивна телевизия на смартфона, без значение дали той е с Android или iOS. Какво означава това?

На първо място може да връщате телевизионни предавания до 7 дни назад. Така не е задължително да гледате живата програма на избрания от вас канал.

Може например да използвате 15 минути от пътя си до вкъщи, за да чуете следобедната емисия на новините. Можете да си пуснете и сериал, който да доизгледате вкъщи.

Телевизията на смартфона е далеч по практична от описаните по-горе примери. С нея може да гледате чакания мач на любимия ви футболен отбор дори да сте на брега на някоя река и на десетки километри от най-близкия телевизор.

Друг удобен сценарии е свързан с готвенето. Може да подпрете телефона си на някои рафт и да гледате или слушате любимия си сериал, докато забърквате поредната си вкусна вечеря.

С b•boxapp може да стартирате отначало предаване на живо, да го превъртате или да го давате на пауза. Освен това имате мигновено бърз достъп до топ 100 най-гледани филми и предавания, подредени по жанрове и записани до 7 дни назад.

Благодарение на приложението на Булсатком гледането на телевизия е като гледането на клипчета в YouTube - даване на пауза, връщане назад и един огромен избор от съдържание.

Телевизия на таблета

Снимка: iStock by Getty Images

Ако имате iPad или таблет с Android също може да се възползвате от b•boxapp. Всъщност това е един от най-добрите начини за детето ви да гледа любимите си детски по най-безопасния начин. Защото нека не се лъжем - социалните мрежи и YouTube едва ли са най-доброто място за едно дете.

Според статистиката таблетите са едни от най-предпочитаните от подрастващите устройства. Те са по-лесни за работа от компютър, но екранът им е почти два пъти по-голям от този на телефона.

С приложението детето ви може да избира измежду над 20 канала за малки и големи, като част от каналите като Nick Jr, Boomerang TV, Nickelodeon и Cartoon Network ги има и на български и на английски език. Така детето Ви може да гледа няколко епизода от едно и също предаване на избрания език, ако епизодите са били излъчвани в последните 7 дни.

Освен това b•boxapp има голяма видеотека, включваща голяма колекция от свободно достъпни филми, сериали и детски поредици.

Приложението е достатъчно леко, за да върви на почти всеки таблет.

Много повече от телевизия

Снимка: Bulsatcom

Благодарение на приложението на Булсатком може да си пуснете някое предаване на заден фон и да го слушате, докато сърфирате из интернет или работите.

Приложението е перфектно за вас, ако сте спортен фен и обичате дългите почивки на морето, планинските преходи или просто водите динамичен начин на живот.

С b•boxapp получавате достъп на мобилното си устройство до 240 ТВ канала, от които над 130 с HD качество, 8 в 4К качество и над 40 канала, разпространявани само за клиентите на Булсатком.

Освен това интерактивните функции не се изчерпват само с даването на пауза и връщането на съдържание до 7 дни назад. Всички предавания излъчвани в рамките на последните 7 дни се категоризират и сортират по жанрове. Ако не знаете какво точно ви се гледа, но искате да видите някои филм, може би акшън, в категория филми: екшъни ще намерите всички екшъни излъчвани през последните 7 дни, по който и да било от каналите в ТВ плана ви, и да си харесате предпочитано заглавие. Така, на практика, имате втора видеотека, която за улеснение се нарича интелигентен архив.

Още повече, в първият ред - ПРЕПОРЪЧАНИ са подредени всички предавания за последните 7 дни по най-гледани към най-малко гледани и може да си харесате от ТОП 100 най-гледани предавания.

В апликацията вие може да създадете собствен списък от любими канали и предавания, които да са само на няколко клика от вас. В този ред на мисли, налични са и всички канали за възрастни, като те изискват код за родителски контрол.

Стига да имате интернет, ще може сам да откриете новата епоха, в която телевизията е станала почти неразличима от гледането на клипове в YouTube.

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Приложението b•boxapp може да се използва както като основна услуга, така и като допълнителна. Всеки може да стане нов клиент на Булсатком, избирайки да ползва единствено апликацията. В такъв случай трябва да изберете и план, като месечния абонамент започва от 10.99 лева на месец. За съществуващи ТВ клиенти на компанията, приложението може да се добави като допълнителна услуга срещу 4.99 лв. на месец.

Добавена е функционалност за бързо превъртане напред/назад в предаването с двойно натиска върху десния или левия край на player-a. Превъртането е с по 10 секунди.

Наред с това приложението ви дава цялата необходима информация за програмата и предаванията на избрания от вас канал, а изборът на това дали да гледате на живо или да връщате назад е повече от лесен и интуитивен. Само с няколко клика може да добавяте премахвате или пренареждате любимите си канали.

Една от най-значимите особености на b•boxapp е оптимизацията на приложението. То не изисква много RAM и може да върви гладко и на по-стари и бюджетни телефони. По този начин интерактивната и обилна телевизия става достъпна наистина за всеки.

Повече информация за интерактивната телевизия на Булсатком може да научите тук >>>