НАСА е поканила холивудската звезда Брус Уилис на изстрелването на сондата DART, коsто ще се разбие в астероид след около година, за да го отклони от орбитата. Подобен бе и сценарият на филма "Армагедон", в който Уилис играе главната роля.

Актьорът обаче е отказал да присъства на изстрелването.

От маркетинговият отдел на НАСА не са били съгласни с поканата и тя е станала без тяхно знание и разрешение. Причината е, че агенцията трябваше да прекара значително време в това да обяснява, че за Земята няма опасност от мисията DART, а сравненията с "Армагедон" са безпочвени.

В социалните мрежи набраха популярност две теории. Според първата НАСА изпраща мисия, за да отклони реално опасен астероид, но я пази в тайна, за да не предизвика паника по целия свят. Според другата теза е много вероятно НАСА да е объркала калкулациите си и неумишлено или пък напълно нарочно да отклони астероидът, изпращайки го право към планетата ни.

От НАСА обаче споделят, че нито единият от горните два сценария не се базира върху реалността. DART е технологичен демонстратор, който би доказал, че кинетичен удар може да промени траекторията на астероид.

Обектът, в който се блъска сондата, е доста малък и не би прелетял близо до планетата ни, дори нещо неочаквано да се случи. Астероидът, в който се е прицелила НАСА, не е и няма да бъде пряко опасен за планетата ни.