DALL-E mini е изкуствен интелект, който може да генерира изображения по текст. Това не е най-новата и способна версия на алгоритъма, но е единствената, която е за свободна употреба.

Авторът на програмата е Борис Дайма, а името й е препратка към художника Салвадор Дали. За да се възползвате от изкуствения интелект трябва да отидете на сайта и да въведете дума или фраза на английски в търсачката.

Резултатът от достъпния изкуствен интелект обаче е неочакван. Бързо след публикуването си DALL-E mini се превръща генератор на мемета, а десетки хиляди ползват сайта всеки ден, за да създадат смешни, политически некоректни, а понякога дори обидни изображения. В повечето случаи хуморът обаче е гарантиран.

Вижте меметата на DALL-E mini >> >> >>

Например, фразата "Gender reveal 9/11" генерира изображения от атентата на кулите близнаци в Ню Йорк, при които димът е оцветен в розово или синьо, а атмосферата празнична и в стила на популярните в САЩ партита по обявяване пола на бебето.

Искате да видите Бойко Борисов или някои друг роден политик, като служител на верига за бързо хранене - нямате проблем, DALL-E mini ще създаде не едно, а девет отговарящи на описанието изображения.

Картинките не винаги са напълно точни, но понякога това помага за по-смешните резултати. Всъщност, понякога изображенията може да са зловещи. При въвеждане на датата 5 ноември 2024 DALL-E mini показва кадри на десетки мъртви хора, лежащи на земята.