Електрически автомобил на китайския технологичен гигант Xiaomi си е нещо ново. Моделът Xpeng P7, който компанията разработва вече повече от година, се качи на поточната линия. Стартът на производството бе планиран още за април, но поради пандемията от коронавируса това малко се забави, предава Automedia.

Вижте как изглежда електромобилът >> >> >>

Сега обаче новият електромобил Xpeng P7, чиято разработка беше финансирана от Xiaomi и Alibaba Group, се готви да излезе първо на местния пазар за малко повече от 32 000 долара. Какво ще получат купувачите за тези пари? Модел с доста добър дизайн и технически характеристики.

Базовата версия е оборудвана с един електромотор с мощност 263 конски сили. Тя се предлага само със задно задвижване и ускорението от място до 100 км/ч става за 6,7 секунди, което е напълно нормално. За около 48 000 долара ще се предлага версията със задвижване на четирите колела, която е снабдена с два електромотора с обща мощност от 424 к.с. Тя взима спринта само за 4,3 секунди. Пробегът с едно зареждане в зависимост от версиите е от 560 до 700 км.

В допълнение към всички тези характеристики, компанията се гордее с високотемпературните тестове, при които прототипът на електрическия автомобил Xpeng P7 е бил изпитван много дълго време. Моделът се е справил с тях отлично, така че в момента не прилича на поредния китайски електромобил, който скоро ще забравим.