Според източник на Fast Company Apple Watch ще се сдобие в следващото си издание с фиксирани сензорни бутони. Компанията от Купертино ще запази сегашната конфигурация, която се състои от бутон и дигитална коронка, които ще се намират от едната страна на устройството, предава Mobile Bulgaria.

И двата компонента обаче няма да са механични т.е. няма да могат да се натискат както досега. Реакцията на бутоните на докосванията от страна на потребителя ще е с вибрация, а коронката ще продължи да се върти, за да може да се преминава през съдържанието върху дисплея.

Подобна стъпка бе предприета с iPhone 7 през 2016, когато механичния основен бутон с Touch ID беше заменен със сензорен, а през последните години Apple постепенно премахва механичните компоненти и от своите лаптопи и таблети.

За момента не е ясно дали нововъдението ще е още от тази есен, или ще остане за модела от 2019 година. Подобен дизайн може да направи устройството още по-издръжливо, защото от корпуса ще бъдат премахнати отворите за физически бутони, а освен това ще освободи повече място за по-голяма батерия.