Днес ASUS обяви първия геймърски лаптоп, разполагащ с два екрана. Zephyrus Duo 15, част от ROG семейството на компанията, е иновативен продукт, който ще позволи на геймърите да не нарушават играенето на любимите си заглавия с прегледи на нотификации, съобщения в месинджъри или други неща, които се случват "зад" играта.

Лаптопът е толкова мощен, че на единия екран спокойно може да върви видео клип или излъчването на даден стрийм, докато на основния върви тежко 3D гейм заглавие.

Моделът ще е с много тънък корпус, а вторият екран прави така, че охлаждането е по-ефективно. Той се повдига леко нагоре под 13 градуса, така че дава достъп до повече въздух към видео картата.

Допълнителният екран е IPS с размер от 14.1 инча и има широки ъгли на виждане по цялата си ширина. Резолюцията му е 3840 х 1100 пиксела. Голямата гъстота на пикселите осигурява богат детайл, изчистен текст и плавно движение с 60-херцово опресняване.

Основният екран, който е предназначен за игри, е 15,6-инчов, може да работи в 4К резолюция и поддържа до 300 Hz опреснение при по-малката FHD резолюция. Моделът има различни модификации, но най-мощната е с 16 Gb RAM, 1 TB SSD и процесор Intel i9 от 10-о поколение.

Видеокартата в топ конфигурацията пък е Nvidia Geforce RTX 2080. Въпреки изключително тънкия корпус и богата конфигурация, компютърът има 90 Wh батерия с висок капацитет.