Стара мечта на много хора е да имат домашно кино. В миналото това се свързваше с 40-инчов телевизор, който по днешните стандарти е направо малък. Някои хора прибягваха дори до покупката на прожектор и бяло платно, което изглежда архаично, предвид цветовете на дневна светлина на образа. Свързването с добра аудио система бе задължително. Така до не съвсем отдавна трябваше да се купят няколко различни устройства, за да може да филмите (или мачовете) да се гледат една идея по-приемливо.

Днес нещата са малко по-различни. Истината е, че технологиите се развиват, а поне при екраните - размерът е от значение. Покупката на няколко устройства се е превърнала в почти отживелица. Наред с по-големите инчове на екрана са се подобрили значително и звуковите способности на телевизорите. Наред с това съвременното качеството на картината, резолюцията, реалистичните и динамични цветове могат да ви дадат перфектното кино изживяване. Потапянето във виртуалния свят на една игра или спортен мач също е много по-пълноценно.

Кой е най-добрият избор на телевизор за домашното ви кино?

Наличието на възможно най-добрите и качествени характеристики на телевизора и дисплеят с размер над 60 инча са задължителни. Разнообразието на телевизори на пазара е огромно, като включително са налични марки, които не сме и чували. Ние обаче не ви ги препоръчваме. Всъщност, след като прегледахме огромното море от телевизори се открои един модел, които разполагаше с всички неща, достатъчни да превърнете хола си в кино салон.

Домашното кино може да бъде не само приятно за мач, но и романтично преживяване

Снимка: LG

Става дума за 77-инчовият OLED телевизор на LG - OLED77W9PLA. Както може би знаете, LG са едни от пионерите в OLED технологията. Всъщност южнокорейската компания снабдява компании, като Panasonic, Sony, Philips и други със своите OLED матрици. Само по себе си това е показателно за лидерската позиция на LG в сегмента. Но в редовете по-долу ние ще се спрем по-подробно защо OLED77W9PLA е най-добрият телевизор за домашно кино.

Картина

Органичната OLED матрица позволява изобразяването на безкраен черен цвят. Зашеметяващият контраст на OLED черното създава по-интензивен цвят и добавя дълбочина към изображението.

Останалите цветове са много по-ярки и наситени, като това е постигнато без необходимите "хитрини" при обикновените LCD или LED екрани, намаляващи качеството на картината.

LG OLED77W9PLA е шампионът в черните цветове

Снимка: LG

Не е за подценяване факта, че подсветката е равномерна, а ъгли на странично виждане - огромни.

Всичко това идва като база, при огромният OLED77W9PLA. Превърнато в сантиметри, диагоналът на неговия дисплей е 196 см. Технологии, като Dolby Vision, Advanced HDR от Technicolor, HDR10 Pro и HLG Pro допълват превъзходните качества на OLED матрицата.

4К резолюцията е повече от достатъчна, а безрамковият дизайн на телевизора му придава наистина стилен вид. Благодарение на тънкия си дизайн LG OLED с дизайн "Картина върху стена" прилепва перфектно към стените във вашия дом, което допринася още повече за кино усещането, наподобявайки кино стена.

Звук

Освен невероятната картина и кинематографично изживяване, LG OLED разполага с изключителен 5,1-канален виртуален съраунд звук. Високоговорителите имат мощност от 60 вата, а благодарение на технологията Dolby Atmos филмовото изживяване у дома ще е съпътствано от въздействащ, плаващ звук, който се носи навсякъде. Той улавя движението на всеки обект и позволява на звука да ви обгърне и да го чувате дори над вас.

Процесор и изкуствен интелект

Няма спор, че всеки съвременен телевизор трябва да разполага с изкуствен интелект, подобряващ картината на екрана по възможно най-добрия начин.

77-инчовият OLED телевизор на LG не е изключение. Неговият изкуствен интелект е изучил милиони единици съдържание - филми, клипове - на практика почти всичко, заснето на видео. Той оптимизира яснотата, рязкостта, детайлността и яркостта. Намаляването на шума е направо драстично и неочаквано. Алгоритъмът на изкуствения интелект анализира съдържанието и околното осветление, постигайки кристално ясни изображения.

LG OLED77W9PLA

Снимка: LG

Оптимизиран за OLED телевизора на LG интелигентният процесор α9 (Alpha 9) позволява яснота с изтънчени детайли, живи цветове и повече дълбочина. Процесорът α9 използва 7,3 пъти по-сложна цветова таблица от тази при стандартните телевизори. Това позволява на телевизорите с него да покажат още по-реалистични цветове без изкривяване, благодарение на множеството цветови точки, които съставя процесора. Освен всичко, интелигентният процесор α9 позволява да се види движението, поддържайки плавността на движенията, благодарение на способността да излъчва до 120 кадъра в секунда.

Интелигентният процесор дори оптимизира звука, като идентифицирайки всичко, което се възпроизвежда. Освен това технологията за пространствено разпознаване помага да се предложи балансиран звук, подходящ за вашия дом.

Възможности

LG OLED77W9PLA е умен телевизор, който може да свържете с гласовите асистенти на Google или Amazon. Чрез тях вие може да направите дома си умен, контролирайки всичко с глас. Телевизорът може да се превърне в своеобразна контролна станция, а вие получавате отдалечен достъп до свързаните смарт устройства от един голям екран.

Само с една обикновена гласова команда LG AI TV научава навиците и моделите ви на гледане на телевизия и дава предложения въз основа на предпочитанията ви за филми, програми или музика.

Връзката с гласовия асистент също е важна. Вие може да задавате въпроси на Google Assistant докато гледате любимото си съдържание и вижте отговорите на екрана. Вашият Google Assistant е тук, за да ви предложи помощта, от която се нуждаете.

Нищо обаче не ви задължава да избирате тези функции на телевизора. Но дори и тогава, стига да знаете английски, вие ще имате гласово управление на основните функции на телевизора, например управление на силата на звука, настройки на картината, смяна на входния източник.

Размерите на LG OLED77W9PLA

Снимка: LG

Телевизорът е идеален и за игри. Времето за реакция от 1 ms и ниското забавяне на входящия сигнал позволяват по-гладко действие в реално време. VRR и ALLM, поддържани на HDMI 2.1, предоставят най-добрите графики с минимално накъсване при най-бързата скорост.

Режим "Галерия" пък е идеален за случаите, когато не ползвате телевизорът. Чрез него вие може да превърнете екрана в същински прозорец към други светове, защото режимът прожектира красиви гледки, препоръчвани от TripAdvisor.

Телевизорът е съвместим и с Netflix и Amazon.

Изводът ни от всичко казано до тук е, че ако не искате да правите компромиси и желаете да разполагате с най-добрите технологии за домашно кино, то 77-инчовият телевизор LG OLED77W9PLA е правилният избор за вас.