Microsoft официално представи следващото устройство в серията Surface, за което ни подсказа вчера. Става дума за компактен таблет с Windows 10 (Home и Pro), който носи името Surface Go и ще се продава на по-достъпна цена в сравнение с другите премиум модели.

Вижте как изглежда таблетът >> >> >>

Устройството предлага 10-инчов дисплей с резолюция 1800x1200 пиксела и отново има метален корпус с вградена подпора, но той е по-заоблен спрямо другите таблети в серията. Добавен е USB-C 3.1 порт за зареждане или извеждане на видеосигнал или трансфер на данни, но освен него отново откриваме специалния конектор Surface за зареждане и връзка с докинг станция, предава Mobile Bulgaria.

Налични са камери с резолюция 5МР и 8МР и инфрачервена камера за лицево разпознаване чрез Windows Hello.

В корпуса откриваме процесор Intel Pentium Gold 4415Y с 4GB/8GB RAM и 64GB/128GB/256GB разширяема памет, а батерията би трябвало да осигури до 9 часа възпроизвеждане на видео. В началото на пазара ще се предлага само версия с Wi-Fi, а по-късно през годината ще има и вариант с LTE възможности.

Surface Go ще се предлага от 2 август на цена 399 и 549 долара според вградената памет (предварителните поръчки в САЩ и Обединеното кралство започват днес), а освен това потребителите могат да се сдобият с допълнителни аксесоари, които не са особено евтини.

Така например писалката Surface Pen струва 99 долара, мишката е на цена 35 долара, а калъфите с вградени клавиатури се продават за 99 и 129 долара.