Ако се каните да си подарите някой от новите модели на iPad Pro, може би е добра идея да инвестирате още средства за неговата защита и да сте внимателни в отношението си към него. За това подсказва популярният YouTube канал JerryRigEverything, който подложи на обичайните си екстремни тестове новия таблет на Apple, предава Mobile Bulgaria.

Още при опитите за надраскване на дисплея става ясно, че предпазното стъкло е по-тънко и поддава при натиск с металните остриета.

Корпусът е метален, но върху едната страна има изрязване, за да работи безжичното зареждане на стилуса Apple Pencil. Тази особеност може би няма връзка с по-ниската структурна здравина на таблета, но при прилагане на натиск от водещия Зак Нелсън устройството се прегъва с изненадваща лекота. На пръв поглед сгъването започва от отвора за микрофон в средата на лявата страна и продължава към изрязването за безжичното зареждане върху противоположната.

Ако мислите, че това е екстремен случай, вече се появиха и оплаквания за огъване на iPad Pro при ежедневна употреба или при носене в раница, а някои потребители дори твърдят, че са получили устройството леко огънато. Разбира се, като цяло всички таблети са по-склонни към подобно поведение, защото са тънки и имат по-голяма площ за прилагане на сила, така че е добре да се отнасяме с тях по-внимателно.