Американската армия поръчва редизайн на шлемовете с добавена реалност, които се разработват от Microsoft. Технологията претърпя провал на последните тестове. Въпреки това бе сключен договор за 21.88 милиарда долара. Той предвижда в следващите 10 години да бъдат доставени 120 000 шлема с добавена реалност. Те ще са базирани на HoloLens.

Вижте как изглежда шлемът с добавена реалност >> >> >>

"Устройствата щяха да ни убият", споделя военен пред Insider. Служител на Microsoft, който говори с уебсайта, добавя, че демонстрационното устройство не отговаря на четири от шестте критерия за оценка.

"Новите очила са подобрени въз основа на обратна връзка, получена при тестване на войници", добави Хъдсън, като отново се позовава на изтичане на информация за катастрофалните реакции на очилата при тестване от войници.

Тя също така отбеляза, че "постепенното тестване" на новия модел очила ще започне през септември и че окончателната поръчка за доставка "ще бъде направена след квалификация и оперативно тестване".

Шлемът с добавена реалност има възможността да улесни значително войниците и да превърне бойните действия в сходни на тези от компютърна игра.

Очилата с добавена реалност може да показват оставащи муниции, да разкриват картата на терена и теоретично - да маркират враговете. Комуникацията между военнослужещите също би се подобрила драстично.