Samsung Electronics Co., Ltd. днес обяви, че е спечелила 49 IDEA Design награди, включително едно злато, шест сребра и два бронза, на Международните отличия за дизайн (IDEA) 2018. Това са най-много IDEA награди, спечелени от компанията в рамките само на една година.

"С иновациите, насочени към потребителите, ние ще продължим да се стремим към дизайн, който може да добави истинска стойност към ежедневието на нашите клиенти", каза Дон-те Лий, изпълнителен вицепрезидент и ръководител на Центъра за корпоративно проектиране в Samsung Electronics.

Samsung получи златната награда за:

  • Система за безжична аудио визуална идентификация - демонстрира последователността на марката в това да предлага мощно аудио в комбинация с уникални дизайнерски решения за милениал поколението.

Samsung спечели шест сребърни награди за:

  • Dual Cook Flex™ - превъзходната фурна с уникален и минималистичен дизайн, гъвкава врата, която позволява лесното и удобно готвене на две ястия едновременно, без прекомерна загуба на топлина или смесване на ароматите.
  • Chef Collection Cooking Package - премиум комплект кухненски уреди за вграждане с изтънчен дизайн, състоящ се от фурна, готварска печка, аспиратор и миялна машина.. А функциите, вдъхновени от водещи шеф готвачи, използват интернет на нещата (IoT), за да превърнат готвенето в страхотно изживяване.
  • Устройство за спешна помощ (ESN) - джобно мобилно устройство, напълно оптимизирано за аварийна среда, което поддържа функциите на всички спешни услуги. Пригодено за изпозлване в особено тежки условия, устройството има IP68 устойчивост на вода и прах.
  • CJ79 Thunderbolt™ 3 QLED извит монитор - 34 инчов ултра-широк, 21:9 извит дисплей, който предлага удобно и завладяващо зрително изживяване ..
  • The Frame - новото красиво ТВ изживяване, с което стените във вашия дом оживяват, благодрение на "Art Mode".
  • Безжична аудио серия VL5/VL3 - безжичната аудио система с уникален дизайн, която позволява лесен монтаж в къщата и носи невероятно звуковото изживяване.

Samsung също спечели две бронзови награди за:

  • Galaxy S8/S8+ и Galaxy Note8 - комбинацията от Инфинити дисплей и симетричен, извит дизайн за още по-вълнуващо мобилно изживяване.
  • Системата за визуална идентичност на The Frame - концепцията за сливане на телевизора с всеки дом ясно комуникира добавената стойност за потребителите.

Организирани от Асоциацията на индустриалните дизайнери в Америка (IDSA), IDEA стартират през 1980 година. Изборът на продуктите се основава на цялостна оценка на иновациите в дизайна, впечатленията на потребителите, ползата за клиента, и приноса към обществото и естетиката.