Идеята на Big Clapper - робот за $4500, който в момента набира средства в платформата за споделено финансиране Kickstarter, е проста. Чувствате ли се недооценени в живота? Искате ли малко повече подкрепа? Какво ще кажете някой да ви аплодира за цялата тази невероятна работа, която вършите? Фантастично. Може да си купите този робот, изглеждащ като домат, който ще ви аплодира и развеселява в живота.

Вижте как изглежда роботът >> >> >>

Всъщност Big Clapper не се използва само за аплодисменсти, но това е една от основните му функции. Роботът изглежда предназначен за магазини и фирми, в ролята на атракция, която привлича вниманието на минувачите, предава technews.bg.

Big Clapper започна своя живот като артистичен проект на японския дизайнер Масато Такаши, който първо направи чифт пляскащи ръце, после два, а след това цяла стена чифтове. След като демонстрира някои от прототипите на Big Clapper по време на изложението CES в Лас Вегас тази година, Такаши се обърна към Kickstarter, за да набере средства за производство на робота.

Всеки Big Clapper има сензор за движение, за да открие близките наблюдатели, и редица режими на работа. Можете да го накарате да пляска по предварително зададени ритми, по ваше желание или заедно с музиката. Можете също да го програмирате да каже каквото ви харесва, като използвате едно придружаващо приложение.

Очите на робота са проектирани така, сякаш винаги те гледат. Честно казано, това прави Big Clapper да изглежда малко ужасяващо.

Както и да е, Big Clapper вероятно ще събере достатъчно средства, за да може Такаши да направи по-малка, по-достъпна версия на робота.