По-малко от два месеца след излизането на iPhone XR Apple се кани да намали цената на смартфона в Япония, което има за цел да стимулира продажбите на устройството. Подобна мярка е рядка не само за Apple, но и за пазара на смартфони като цяло особено за устройство, което е на пазара от броени седмици, предава Mobile Bulgaria.

Информацията идва от източници на The Wall Street Journal, които посочват, че компанията ще предостави субсидии на местните мобилни оператори.

Това на практика е намаляване на цената на телефона, а в комбинация с отстъпките в мобилните планове е признак за слаб интерес от страна на потребителите към модела, който е с орязани характеристики спрямо другите два нови смартфона на Apple, а освен това струва повече от iPhone 8.

Основните японски оператори се канят да намалят цената на устройството от следващата седмица, но засега не е ясно какво ще бъде намалението. Засега не е ясно дали Apple подготвя подобни отстъпки и за други региони. Наскоро се появи информация, че Apple забавя плановете си за производството на трите нови модела с по-сериозни съкращения при iPhone XR.

Освен това от The Wall Street Journal пишат, че на някои пазари Apple смятат да върнат в продажба миналогодишния си флагман - iPhone X.