След месеци на очакване Motorola официално върна към живот култовата марка Razr и го направи в смартфон със сгъваем дисплей. Новият Motorola Razr има дизайн, който напомня на своя славен предшественик, но постига това с модерен хардуер. При отваряне на устройството посреща Flex View pOLED дисплей с диагонал 6.2" и резолюция 2142х876 (21:9) пиксела, който за разлика от моделите на Samsung и Huawei се сгъва вертикално, предава Mobile Bulgaria.

Вижте как изглежда Motorola Razr >> >> >>

По този начин в сгънато състояние се получава компактна форма (72 x 94 x 14 мм), а при отваряне устройството се превръща в нормален смартфон (72 x 172 x 6.6 мм). Теглото е 205 грама, което се дължи на стоманените елементи в конструкцията.

Отвън под 3D стъкло Gorilla Glass има и втори 2.69" Quick View OLED сензорен дисплей с резолюция 800х600 (4:3) пиксела за достъп до нотификации, заснемане на селфита, възпроизвеждане на музика, ползване на Google Assistant и др. При отваряне или затваряне на устройството съдържанието се прехвърля автоматично към другия дисплей.

Най-впечатляващото при устройството е почти пълната липса на луфт между двете части на панела в затворено състояние за разлика от Samsung Galaxy Fold или Huawei Mate X, което е постигнато чрез прибиране на сгъвката в корпуса. В разгънато състояние не се вижда мястото на сгъване, както е при Galaxy Fold например. Телефонът ползва чипсет Snapdragon 710 и има 6GB RAM и 128GB памет за файлове, а батерията с капацитет 2510mAh поддържа зареждане при 15W.

Motorola Razr има две камери - вътрешна 5MP (f/2.0) и външна 16MP (Sony IMX517, f/1.7) с поддръжка на EIS и с нощен режим Night Vision. Сред останалите особености на телефона откриваме eSIM, NFC, капацитивен сензор за отпечатъци в бутона за включване, нано покритие срещу водни пръски, 4 микрофона, USB 3.0 Type-C порт и Android 9 Pie.

Смартфонът ще се предлага в САЩ само от Verizon на цена 1499 долара, а продажбите ще започнат на 6 януари. В комплекта влизат и USB-C слушалки с технология на Denon Audio. Засега не знаем дали ще видим Motorola Razr и тук, но вече има информация, че ще достигне и до други пазари в Азия и Южна Америка, така че може и да дойде в Европа.

Устройството изглежда атрактивно и носи ретро усещане, което сигурно ще допадне на феновете на оригиналния Razr. Цената му е висока, но но практика е по-ниска от тази на останалите модели със сгъваеми дисплеи, а освен това предлага по-удобна за употреба с една ръка форма, която не го превъща в миниатюрен таблет при отваряне. Предстои да видим как Motorola се е справила с издръжливостта на панела, защото знаем през какви перипетии премина Samsung преди да започне продажбите на Galaxy Fold.