Когато човек си купува iPhone, трябва да знае, че ремонт на смартфона без гаранция може да му струва цяло състояние и на практика да е неоправдан разход, предава technews.bg.

На страницата си за поддръжка Apple публикува цените на ремонтните услуги за iPhone с гаранция (вкл. разширена AppleCare+) и без такава. Във втория случай притежателите на айфони ще трябва да се бръкнат много надълбоко в джобовете си, за да поемат, например, смяната на екран.

Според официалните тарифи на Apple, смяната на задното стъкло на iPhone XS Max струва 599 долара. Разбира се, в повечето случаи компанията няма да извърши подобна замяна, а просто ще даде на клиента работещ смартфон.

При актуалните модели iPhone XR в гаранция, замяната на батерията няма да струва нищо на потребителя, докато без гаранция цената е 69 долара, както и за останалите нови модели - iPhone XS и iPhone XS Max.

Що се отнася до по-старите айфони, до края на годината замяната на батерия струва 29 долара, а от следващата година - цената ще бъде 49 долара, с изключение на iPhone X, при който е 69 долара. Така, че по отношение на батериите, цените са що-годе поносими.

За всяка друга повреда на iPhone XR, различна от дисплея, ремонтът или замяната на компонент струват 99 долара при наличие на гаранция и... 399 долара - при липса на такава.

Смяната на дисплей, когато устройството няма гаранция, ще коства 329 долара на притежателя на iPhone XS Max и 199 долара за iPhone XR. Ако обаче устройството има действаща гаранция AppleCare+, цената за замяна на екрана е само 29 долара.