Руският министър-председател Дмитрий Медведев получи като подарък от компанията "Ростех" YotaPhone (виж снимка), предаде БГНЕС.

Устройството разполага отпред с LCD панел с резолюция 1280 x 720 пиксела, а върху задната страна има E-Ink екран с резолюция 640 x 360 пиксела, съобщи Mobile Bulgaria.

Другите технически характеристики включват двуядрен процесор Snapdragon S4 с честота 1,7GHz, 2GB RAM, две камери с резолюция 13 МР и 1 МР и батерия с капацитет 1800 mAh. Операционната система е Android 4.2.2.

Вижте снимки >>

Най-интересната функция на смартфона е разположеният върху задния панел екран, който може да се използва за четене на е-книги.
Той също така показва различна информация като календар, час и дата, ъпдейти от социални мрежи и съобщения, карти и т.н., без това да се отрази сериозно на батерията.

Изображението ще остане върху екрана дори и ако батерията вече е с изчерпан капацитет.

YotaPhone се предлага в бяло и черно и струва 499 евро. Може да се закупи от руския онлайн магазин на компанията и може да бъде доставен в Русия, Австрия, Франция, Испания и Германия.

В Англия ще е достъпен от януари догодина, а до края на първото тримесечие на 2014 ще се продава и в други страни от Европа, ОНД и Близкия изток.