По време на мобилния конгрес TCL Communication показа няколко концептуални устройства със сгъваем екран, които изглеждаха доста футуристично, и определено привличаха вниманието. Преди време от изтекла пътна карта научихме още, че компанията се готви да пусне първия си такъв смартфон на име FLEXTAB през третото тримесечие на 2020, без на този етап да има повече информация за него, предава Mobile Bulgaria.

Междувременно прототип на друг сгъваем смартфон е бил предоставен на CNET, а от изданието разкриват, че той разчита на система с две панти и може да бъде сгънат на три. Интересното тук е, че пантите могат да се движат и в двете посоки, което означава, че потребителят ще може да избира конфигурацията на сгъване. По този начин се разчита само на един екран, който се използва и в затворено състояние, за разлика от Galaxy Fold например, който има втори дисплей отвън.

В разгънато състояние устройството на TCL предлага екран с диагонал около 10 инча, което е сравнимо с площта, предоставяна от повечето таблети. Моделът все още няма име и дисплеят не е бил работещ, но от CNET разполагат с някои от очакваните му характеристики, като наличието на четворна основна камера, единична селфи камера и USB Type-C порт.