Ако търсите нов iPhone, но не искате да похарчите много пари за току-що обявения iPhone 11, тогава заглавието би трябвало да ви заинтригува. Защото двегодишния модел iPhone 8 достигна най-ниската си цена в Apple Store - едва 449 долара.

Това означава, че последният iPhone с Touch ID в "home" бутона се предлага с доста щедра отстъпка, което не е характерно за Apple, независимо дали устройствата в промоция са на една или две години, предава technews.bg.

Но защо да си купите iPhone 8 сега, като се има предвид, че Apple наскоро обяви iPhone от ново поколение? iPhone 8 е последният iPhone със сензор за пръстови отпечатъци, интегриран в "home" бутона и въпреки, че хардуерът му е на две години, той все още не е излязъл от мода.

Очаква се също iPhone 8 да послужи като основа за нов iPhone SE, който може да излезе още през пролетта на 2020 година. Ако тези слухове са верни, iPhone SE 2 вероятно ще изглежда като iPhone 8, със 4,7-инчов LCD екран, Touch ID и една камера.

По-скоро освежен iPhone 8, този втори iPhone SE също може да бъде много достъпен като цена, защото Apple ще иска да го държи близо до ценовото ниво на настоящия SE модел.

В допълнение към отстъпката за iPhone 8, Apple намали и цените на iPhone XR, който става по-достъпен, за да направи място за новия флагман iPhone 11. В момента цената на iPhone XR започва от $599, което е със $150 по-малко спрямо първоначалната цена от $749, обявена миналата година.

От друга страна, днес на пазара за сходна цена могат да се намерят много по-съвременни и технологични Android алтернативи.

Също така Apple намали цената на iPad Pro 1TB с $200, което означава, че таблетът сега струва 1349 долара, ако изберете 11-инчовия модел, и 1549 долара за 12,9-инчовия.