В днешно време все повече хора могат да създават съдържание. Живеем в епохата на влогърите, стриймърите и инфлуенсърите. Въпреки това заснемането на добри кадри не винаги е лесно за всеки. От една страна, ако искате професионално изглеждащо видео съдържание, то е необходима скъпа техника и познания по програми за обработка като Adobe Premier. Множество влогъри решават да използват своя телефон или уеб камера вместо това. Тук създателите на съдържание обаче могат да попаднат в капана на правенето на еднообразни и не особено стойностни клипове с лошо качество. Досега.

На пазара вече съществува устройство, което комбинира удобството от това да е винаги в джоба ви, защото е телефон, с това да има възможностите на професионална камера и заедно с това да предлага вграден и лесен инструмент за направата на оригинално обработени клипове.

Никога досега създаването на качествено и интересно видео съдържание не е било толкова лесно и достъпно. Ще попитате кой е този телефон и защо сме толкова сигурни във възможностите му?

На сцената излиза Huawei Mate 40 Pro

Huawei Mate 40 Pro

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Естествено, става дума за последния флагман на Huawei - Mate 40 Pro. Компанията от години е лидер в мобилната фотография. Всеки един флагман печели първото място в класациите на DxOMark и обикновено държи лидерската позиция до дебюта на следващия флагман на марката. Що се отнася до DxOMark, те са със статута на институция в областта на мобилната фотография. Организацията оценя безпристрастно и методологично възможностите на камерите на всеки един телефон.

Вижте как изглежда Huawei Mate 40 Pro >> >> >>

Но Huawei Mate 40 Pro е много по-различен от всички смартфони с добра камера. Това се дължи не само на изключителните му възможности, които го доближават до професионалните фотоапарати, но и на неговия софтуер.

На практика в джоба си имате не просто телефон, а комбинация от професионална камера и мощен софтуер за обработка. Благодарение на тях създаването на креативни видеа никога не е било толкова лесно.

За да се убедите в думите ни ще ви разкрием, че всички бекстейдж видеа от He's the Man на Дир.бг са заснети именно с Huawei Mate 40 Pro.

Смартфонът на неограничените възможности

Нека видим на какво се дължат възможностите на устройството. Да започнем с неговия хардуер. В основата стои четворна камера.

Huawei Mate 40 Pro

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Главният сензор е 50 МР и има оптична стабилизация. Всъщност това от DxOMark са изумени от това колко добре стабилизира камерата и колко точен е нейният фокус. На практика възможностите на Huawei Mate 40 Pro са много по-близки до тези на професионална фотокамера, отколкото до останалите премиум смартфони на пазара. За широкоъгълните изображения отговаря 20 МР сензор с подобрена пикселна технология, която го прави по-способен от всички останали в класа му.

Направата на телефото кадри е поверено на перископичната камера, която е с 12 МР и има изключително качествено 5 пъти оптично увеличение и 50 пъти дигитално. Качеството ѝ е внушително. Четвъртият сензор гарантира изключително точен лазерен автофокус.

Вижте какви снимки прави Huawei Mate 40 Pro >> >> >>

С Mate 40 Pro няма да изпуснете нищо от кадър, без значение колко далеч или близо е то.

Новият флагман на Huawei е телефонът с най-голям фото сензор на пазара, а това е една от причините той да улавя светлината толкова добре, хващайки всички детайли на кадрите си.

Устройството може да прави HDR видеа, като при заснемането им няма да има характерното до сега изсветляване или потъмняване на картината при движението на камерата.

Телефонът идва с иновативна система за следене на заснетите образи. Самият телефон и неговия изкуствен интелект поемат ролята на оператор, а камерата сама проследява обектите стига да държите телефона неподвижно в ръка или на статив. Кадрите са много плавни, а вие спокойно може да използвате телефона за направата на истински филм.

Що се отнася до качеството на картината, то смартфонът прави най-качествените 4К клипове, които може да видите. Всъщност, камерата е толкова добра, че е наречена CineCamera, а за това си има причина. Тя записва много повече информация, улавя много повече детайли, прави много плавни преходи от тъмни към светли сцени, без да стават изгаряния и работи еднакво добре със всички сензори. Това оаче далеч не е най-големия на устройството.

Huawei Mate 40 Pro

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Mate 40 Pro включва мощен редактор на видео, с който само с няколко клика може да създавате креативни сторита или кратък филм, придружен с музика. Режимите са много и съобразени с обекта на заснемането. Едиторът ви позволява далеч да надхвърлите традиционните клипове в социалните мрежи и YouTube.

Способностите за заснемане на слоу-моушън също са повишени. До 480 кадъра в секунда качеството е Full HD, а след това достигат до 3840 кадъра в секунда при 720р.

За селфитата отговаря 13 МР камера, която е комбинирана със сензор за дълбочина. Тя може да прави 4К клипове и също да снима слоу моушън. Направата на широкоъгълни селфита вече също е факт, така че може да забравите за селфи стиковете.

Портретният режим на Mate 40 Pro работи толкова добре, че от DxOMark заявяват, че качеството на изображенията, дълбочината на снимката и боке ефектите са изцяло на нивото на професионални DSLR фотоапарти.

И като споменахме широкоъгълните кадри - от Huawei са разработили иновативна технология, премахваща изкривяванията при заснемане на кадри с широкоъгълния обектив.

Телефонът може да използва едновременно предната и задна камера. Благодарение на мощния процесор и ултраширокоъгълната камера, телефонът може да предложи по-високо качество на изображението при намалена осветеност и да записва XD Fusion HDR видео на хардуерно ниво.

Внушителна е и технологията за аудио зуум. Чрез нея може да фокусирате даден обект, след като зуумнете към него, телефонът автоматично ще заглуши фоновият шум около вас. Ако този човек започне да пее - ще се чува само гласът му. Фокусирате ли обратно на общата картина - ще се чува основно фоновият звук.

Huawei традиционно са лидери в нощния режим, като компанията на практика е създала иновацията. Така не е учудващо, че новият Mate 40 Pro отново предлага най-добият нощен режим на пазара, като този път динамичността на снимките и заснемането на детайли са станали още по-добри.

Креативността е за всеки

Истината е, че не е необходимо да имате скъп фотоапарат с хубав обектив, добър компютър и умения за работа с програми за обработка, за да сте креативен. Всеки един от нас има интересни творчески идеи, които би могъл лесно да реализира благодарение на Huawei Mate 40 Pro. Телефонът съчетава в едно всичко необходимо и на практика прави креативността достъпна за всеки.

Флагманът на Huawei е идеален за снимане и поради още една причина - мощната му батерия и бързо зарядно. Докато много от телефоните на конкурентите, като новия iPhone 12 издржат трудно и ден без да се заредят, то Huawei Mate 40 Pro спокойно изкарва 2 дена. Друга разлика спрямо новия iPhone 12 е фактът, че телефонът не просто идва със зарядно в комплекта, а с изключително бързо 66-ватово зарядно. То може да напълни батерията за броени минути.

Истината е, че добрата батерия и бързо зарядно са важни за всеки създател на съдържание, защото така те могат да разчитат повече на своето устройство. Представете си ситуация, в която сте забравили да заредите телефона си вечерта, а сте решили да заснемете видео в природата. Huawei Mate 40 Pro няма да ви подведе и вие ще може да снимате спокойно, дори да се намирате далеч от големия град.

Huawei Mate 40 Pro

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Така в края на годината опредеено можем да заключим, че най-мощният, най-функционалният и най-добър телефон за снимки е Huawei Mate 40 Pro.

Huawei Mate 40 Pro вече може да се закупи в България, като моделът се предлага от A1, Telenor, VIVACOM, Технополис, Техномаркет, Зора и при партньорите на дистрибутора Polycomp. Цената без договор е 2399 лв., но телекомите предлагат доста любопитни оферти.