*Материалът е подготвен за Huawei

Всяка година се стараем да тестваме най-добрите умни часовници. Обръщаме внимание, както на водещите представители на достъпния клас, така и на най-скъпите устройства. Рядко обаче виждаме съчетанието от върхови възможности и висок стил, което да идва на достъпна цена. Днес ще ви запознаем именно с такова устройство. Това е и причината да смятаме, че то с лекота може да спечели титлата Топ смарт часовник на 2023 година. Кое е това устройство?

Преди седмица Huawei представи новия си умен часовник Watch GT 4. Имахме възможност да прекараме няколко дни с мъжката версия на устройството и сега ще ви разкажем всичко за нея.

Huawei Watch GT 4

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Стил от ново поколение

На първо място, Huawei Watch GT 4 идва с две доста различни версии. Женската е по-малка и с дизайн на красиво бижу. Мъжката е с размер от 46 милиметра и предлага стил от ново поколение. Какво ще рече това?

Вижте как изглежда Huawei Watch GT 4 >> >> >>

Часовникът следва новата философия на Huawei за носими устройства, наречена Fashion Forward. Това поставя ударение върху класния и отличаващ се дизайн.

Мъжката версия на Huawei Watch GT 4 идва с олекотен осмоъгълен дизайн на корпуса. Това подсилва излъчването на здравина и респект от металното устройство.

Същевременно, хармоничните кръгли форми са запазени. Безелът е станал малко по-тънък и е вписан елегантно в рамката.

Huawei Watch GT 4

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Версията, която тестваме е с метална верижка. Тя е напълно интегрирана с корпуса. Именно този цялостен подход придава на Huawei Watch GT 4 стилен вид, перфектен за официално събитие.

Изборът на потребителите обаче не е ограничен. Те могат да изберат още черна гумирана верижка или Rainforest Green верижката от текстил и силикон във военно зелено.

Huawei Watch GT 4

Снимка: Huawei

Добра новина е фактът, че каишката може да се смени само с натискането на един бутон. Това е най-практичното и лесно за потребителя решение.

Часовникът идва с 1.43 инча AMOLED дисплей с резолюция от 466 × 466 пиксела. От Huawei са постигнали върхови нива на яркостта, а дисплеят ще запази своите качества дори да го гледате под преките слънчеви лъчи в Сахара.

Друга особеност на новия дизайнерски подход на Huawei е високото ниво на персонализация. Благодарение на над 25 000 различни циферблата вие може да напаснете часовника перфектно на вашия стил, настроение или повод.

Huawei Watch GT 4

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Корпусът има само два бутона, като единият от тях е запазената марка на Huawei - красивата и напълно функционална коронка.

Що се отнася до здравината, то часовникът е водоустойчив и може да се потопи на 50 метра дълбочина.

Huawei Watch GT 4

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Перфектният треньор

От години Huawei са се доказали, като една от най-ориентираните към спорта марки. Традиционно, Huawei Watch GT 4 идва с над 100 различни спортни режима. Всеки един от тях отчита много по-прецизно вашата тренировка. Замислете се, ползите от един час бягане, един час плуване или един час набиране на лостове са съвсем различни, нали?

В режимите могат да се намерят и доста нетрадиционни спортове, като най-новото попълнение е е-спортът.

Всъщност, тялото ни гори калории и променя пулса си дори да играем компютърни игри. Някои от тях дори предлагат логическа тренировка, подобна или по-добра от шаха. Проучванията показват, че редовното играене на видео игри може да увеличи сивото вещество в мозъка и да засили мозъчната свързаност. Измерването на активността ви при гейминг може да ви донесе неподозирани ползи.

Футбол, баскетбол, бадминтон, таекуондо, набиране на лостове, тенис на маса, 7 вида танци, билярд и какво ли още не. Спортните режими на часовника могат да отговорят на хобитата на всеки. Не са пропуснати танците и дори небрежните разходки в парка.

Но това далеч не изчерпва спортните възможности на Huawei Watch GT 4.

Huawei Watch GT 4

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Часовникът идва с подобрената функция Activity Rings. Тя ви разкрива колко точно калории сте изгорили през дена, както и каква е била продължителността и натовареността на упражненията ви.

Функцията идва със система за медали, която награждава нови фитнес постижения и поставени рекорди. Така Huawei Watch GT 4 ще ви стимулира постоянно да тренирате редовно и да живеете по-активен начин на живот. Ползите от това не се изразяват само в смъкнатите килограми, но и в подобряване на цялостния ви тонус.

В Huawei Watch GT 4 за пръв път виждаме и приложението Stay Fit, с което още по-подробно може да следите баланса на приетите и изгорени калории.

Апликацията използва здравни данни в реално време и дава препоръки за по-добро управление на теглото на потребителя. Сензорите на часовника и Stay Fit работят в комбина, за да ви предложат по-здравословна диета и да ви дадат препоръки, съобразени с вашето тяло.

Huawei Watch GT 4

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Новият часовник на Huawei е и с усъвършенстваното GNSS проследяване. Това позволява маршрутът ви на бягане, колоездене или трекинг в планината да се проследява с изключителна точност. На практика, часовникът няма да ви позволи да се загубите.

Високо прецизният GNSS, който подобрява точността на позициониране с 30% в гъстонаселени градове. Полите от това са най-големи, ако обичате да бягате извън традиционните трасета и паркове. След края на джогинг сесията си из градските улици ще знаете точно колко метра сте минали и ще може да проследите маршрута си до най-малкото завойче.

Huawei Watch GT 4

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Здравен асистент на китката ви

Huawei Watch GT 4 идва с най-новата версия на системата за мониторинг на здравето TruSeen 5.5+. Това автоматично превръща часовника незаменим здравен асистент.

Събраните от сензорите на часовника данни се анализират от изкуствен интелект. Това дава с 30% по-точно отчитане на здравните показатели на сърцето, дори докато спортувате или се намирате на студено.

Устройството идва и с нова система за анализиране на съня. Часовникът прави цялостен анализ на различните фази на съня ви и разбира доколко сте успели да презаредите силите си през нощта. Ако сънят ви е нередовен, неспокоен или твърде кратък, то часовникът ви дава съвети как да го подобрите.

Часовникът дори следи дишането ви по време на сън и може да открие признаци на сънна апнея. Това е сериозно нарушение на съня, при което дишането може да прекъсне за момент докато спите. Часовникът може да ви алармира, ако имате този проблем, а вие да вземете превантивни мерки.

Huawei Watch GT 4

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Huawei Watch GT 4 идва с изключително полезната функция да измерва телесната ви температура. В този случай трябва да знаете, че нормалната телесна температура в района на китката ви варира между 32-37°C.

Да обобщим. Новият часовник на Huawei прави прецизен мониторинг на сърдечната ви честота, следи наситеността на кръвта ви с кислород, отчита нивата на стрес и отпочиналост, може да измерва телесната ви температура и дори да ви съветва как спите по-хубаво. Но дори това не е всичко.

Обърнато е специално внимание и на женското здраве. Часовникът следи огромен набор от телесни параметри. Той анализира физиологичните показатели на потребителя, като сърдечен ритъм по време на сън, телесна температура, честота на дишане и други. Алгоритъм прави анализ и прави изключително точна прогноза кога ще настъпи менструалния цикъл или овулация. Последното е от огромна помощ, ако планирате да ставате родители.

Huawei Watch GT 4

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Мощна батерия

Батерията на Huawei Watch GT 4 заслужава особено внимание. При 46-милиметровата версия вие имате 14 дена с едно зареждане. Това не са просто лабораторни резултати.

Животът на батерията е такъв при активиран мониторинг на сърдечната честота, активирано анализиране на съня, четете по 50 SMS съобщения и правите по 6 обаждания всеки ден, както и пускате екрана поне 200 пъти дневно.

Ако бягате всеки ден с активирана GNSS система за проследяване на маршрута, то резултатът ще се влоши, но все пак ще е около 1 седмица.

Huawei Watch GT 4

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Всъщност, дори да сте с активиран Always On Display и ползвате часовника "на макс", то пак ще имате дни без да доближавате зарядно.

Това е доста различно от лабораторните показания на най-новия часовник на Apple. Най-върховата му версия Ultra 2, брандирана, като "екстремна", може да издържи само 36 часа при неинтензивна употреба или 72 часа, ако сте в режим за пестене на енергията. Сами може да предположите, че това би могло да ви постави в "екстремни" ситуации, ако разчитате на часовника на Apple за по-дълги преходи в планината.

Същевременно, Huawei Watch GT 4 е перфектният спътник за трекинг в Пирин или дори за правене на известния 500-килоетров преход по билото на Стара планина: Ком-Емине.

Зареждането на батерията от 0 до 100 процента отнема точна два часа, но за час вие ще имате над 50% заряд.

Huawei Watch GT 4

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Свързаност

Huawei Watch GT 4 може лесно да се свързва с вашия смартфон без значение на коя марка е той. Часовникът работи еднакво добре с устройства под Android или iOS.

Huawei Watch GT 4 се синхронизира перфектно със Strava, Runtastic на Adidas и Apple Health.

Той разполага с микрофон, благодарение на който може да провеждате спокойно телефонни разговори.

Часовникът има NFC чип и високо ниво на мултитаскинг. Докато тренирате може едновременно да сте активирали спортните си режими, но и да четете чатове или известия.

Може да използвате часовника дори за слушане на музика, като от него може да сменяте песни и съставяте плейлисти.

Huawei Watch GT 4

Снимка: С. Гогов, Dir.bg

Достъпност

Huawei Watch GT 4 идва с ударна доза стил и възможността да направи живота ви по-активен. Часовникът изглежда еднакво добре на официално събитие или във фитнес залата.

Huawei Watch GT 4 притежава всичко, с което да улесните ежедневието си. Благодарение на системата му за мотивация и лични рекорди, спортът вече е като компютърна игра. С негова помощ ще може не просто да следите здравето и съня си, но и да научите как да ги подобрите.

Нека видим колко струва версията, която тествахме.

46-милиметровият Huawei Watch GT 4 има цена от 499 лева, ако изберете версията с черна гумирана каишка. Маслинено-зелената текстилно-силиконова Rainforest Green GMT каишка струва 539 лева. Стоманената версия с интегрирана в корпуса гривна идва на цена 699 лева.

Ако до 1 октомври поръчате версията с черна или зелена каишка, то ще я получите в комплект с безжичните слушалки Huawei FreeBuds SE 2.

Промоционалната кампания за металната версия важи до 15 октомври, като при поръчка в този срок отново ще получите и безжичните слушалки Huawei FreeBuds SE 2.

Офертите са налични за партньорската мрежа на Huawei България, която включва - А1, Виваком, Yettel, Технополис, Зора и избрани партньори на дистрибутора Polycomp. Цветът на слушалките в комплекта е бял.

Повече за Huawei Watch GT 4 може да научите тук >>>

Huawei Watch GT 4

Снимка: Huawei