Благодарение на Зак от канала в YouTube JerryRigEverything получаваме доста добра представа колко издръжливи са най-новите смартфони от висок клас на различните производители, а последният модел, който му гостува, е Pixel 4 XL, предава Mobile Bulgaria.

Екранът на телефона с Gorilla Glass 5 се справя очаквано добре при теста за надраскване и върху него остават следи от инструменти с твърдост 6 по скалата на Моос. Металната рамка на устройството е с матирано покритие, което се премахва лесно с макетно ножче, а бутонът за включване е пластмасов и също се драска лесно.

Екранът е с честота на опресняване 90Hz, която се активира при ниво на яркост над 75%, а пикселите му продължават да функционират нормално след нагряване със запалка за около 40 секунди. Проблемът идва с теста за издръжливост при огъване, защото при прилагане на натиск устройството се пропуква на няколко места.

Това се отдава на позиционирането на вградените антени, които водят до появата на слаби места в рамката на устройството. Въпреки това моделът продължава да работи, а стъкления панел дори остава здрав.