Nokia G10 - първият от представените в началото на месеца нови серии смартфони от Nokia е наличен в магазинната мрежа. Устройството се отличава с интелигентни функции, страхотна камера, здравина, издръжливост и три години високо ниво на защита от зловредни атаки с гарантираните актуализации за сигурност. В допълнение производителят осигурява и обновяване на операционната система към по-нови версии за поне две години, което ще запази смартфона актуален за повече време.

Тези акценти са в подкрепа на обявеното от компанията мото #lovetrustkeep, със социалната мисия да ценим и съхраняваме природните ресурси, използвайки вещите си, включително смартфони, максимално по-дълго. Неслучайно всички устройства Nokia преминават доста по-сериозни тестове за устойчивост от средните за сегмента преди да бъдат пуснати на пазара.

Вижте снимки на модела>>

Nokia G10 е в достъпния ценови клас с препоръчителна цена 249лв., но въпреки това предлага доста за цената си. Основно предимство на устройството е дългият живот на батерията, "най-издръжливата ни до момента", както твърди производителят. Nokia G10 е оборудван с мощна батерия с капацитет 5050 mAh с изкуствен интелект, която издържа до три дни с едно зареждане.

снимки: HMD Global

Потребителите могат да се наслаждават на страхотна картина с обширния 6.5-инчов HD+ дисплей. Големият екран гарантира отлично забавление и зрително изживяване, дори и при ярка дневна светлина.

Nokia G10 има тройна задна камера с 13 МР основен обектив, 2 МР широкоъгълен и 2 МР дълбочинен сензор, а селфи камерата е 8 МР. Иновативният изкуствен интелект създава усъвършенствани изображения дори при ниска осветеност на средата, а с портретния режим потребителите имат възможност да създават изображения с професионален вид.

Устройството идва и с последната версия на Android™ 11. В допълнение моделът осигурява още по-голяма сигурност, благодарение на редовните месечни актуализации на сигурността за 3 години. Те дават увереност на потребителите, че файловете, видеоклиповете, снимките и данните им ще са допълнително защитени.

снимки: HMD Global

Още едно удобство на актуалния модел от новата серия Nokia е страничният сензор за пръстов отпечатък и лицевото разпознаване.

Цветовете, в които ще се предлага Nokia G10 са вдъхновените от Финландия Night и Dusk

 

Актуални оферти за модела ТУК ТУК TУК и ТУК

 

* съдържание на HMD Global