Samsung се надява, че Galaxy Gear ще стане неотменен аксесоар за мобилните потребители и че значително ще улесни живота им при работата с мобилни устройства.

Умният часовник на Samsung е с 1,63-инчов дисплей с резолюция 320 х 320 и изглежда изненадващо елегантно за размерите си. Рамката на екрана е метална, а каишката му е гумена и в нея има вградена камера, предаде Mobile Bulgaria.

Вижте снимки >>

Galaxy Gear е допълнение към телефона и използва Bluetooth за връзка с него и специално приложение. Не е ясно дали часовникът ще може да установява връзка и с устройства, които не са произведени от Samsung.

Тъй като Galaxy Gear използва Bluetooth 4.0, единствената версия на Android, с която работи е 4.3. Устройството поддържа:

► гласови команди
► позволява провеждането на разговори
► записване на бележки
► показва всички нотификации от телефона

Камерата на часовника е с резолюция 1,9 МР и позволява да записвате дори видео при качество 720р. Цялото устройство е задвижвано от процесор Exynos с работна честота 800 MHz. Вградената памет пък е 4GB.

В момента от Samsung работят и по еко система от приложения за Galaxy Gear, която се очаква да наброява 70 приложения при пускането на устройството на пазара.

Galaxy Gear трябва да се появи на пазара през октомври на цена от 299 долара и в шест различни цвята.

Galaxy Note 3 - по-голям дисплей и още мощ