Легендарният хип-хоп изпълнител 2Pac (Тупак Шакур) е жив и здрав и се намира в Нова Зеландия. С тази информация излезе на заглавната си страница американската телевизионна група PBS. Впоследствие обаче се оказа, че статията няма нищо общо с истината и е дело на хакери, които са успели да разбият защитата на медията и да публикуват материала, пише в. "Дневник". 
Материалът е бил публикуван в рубриката PBS NewsHour, продуцирана от WETA-TV, съобщава "Асошиейтед прес". Хакерите са публикували и потребителски имена и пароли за достъп до вътрешни сайтове на групата PBS.
Отговорност за атаката е поела група хакери LulzSec, които публикуваха линкове към фалшивата статия и видео за осъществяването на пробива в профила си в микроблогинг сайта Twitter. Като причина за действията се сочи репортаж за мрежата WikiLeaks, излъчен по PBS NewsHour.
Озаглавеният WikiSecrets материал е предизвикал гнева на хакерите, които "са далеч от впечатлени", пише още в профила им в Twitter. От PBS определиха действията им като "повече от разочароващи и безотговорни". Времето на атаката също е било провокативно - в неделя се навърши точно една година от ареста на редник Брадли Манинг, който е сочен за човека, предоставил на WikiLeaks хиляди грами с класифицирана информация. Атаката е осъществена в неделя срещу понеделник американско време.