Huawei работи усилено по следващите флагмани в серията P, които ще се появят на пазара през тази пролет, a онлайн започва да се появява все повече информация за тях.

Поредната порция идва от сайта 91mobiles, който публикува осигурени от @Onleaks рендъри на Huawei P30 - както подсказва името той ще наследи миналогодишния P20. От изображенията и видеото става ясно, че компанията ще продължи да предлага телефона в оцветяване с градиент (все пак именно Huawei даде начало на тенденцията), а освен това забелязваме специалната текстура, която дебютира с Mate 20 Pro.

Вижте как ще изглежда Huawei P30 >> >> >>

Кадрите показват, че P30 ще има тройна основна камера (P20 имаше двойна, а P20 Pro - тройна), но няма да разполага със сензор за отпечатъци върху задния панел, което подсказва, че може би той ще е вграден в дисплея.

Екранът има стилно капковидно изрязване за селфи камерата. Според 91mobiles екранът ще е с диагонал около 6 инча, а размерите на корпуса са 149.1 x 71.4 x 7.5 мм, но при камерата дебелината се увеличава до 9.3 мм. Според изображенията устройството ще има 3.5 мм жак за слушалки, което определено е изненадващо. Засега няма повече подробности, но наскоро Ивън Блас писа в Twitter, че устройството ще има тройна основна камера с максимална резолюция 40MР, която ще предложи петкратно приближение без загуба в качеството. Цялата комбинация ще изглежда така - 40MP + 20MP + 5MP

Селфи камерата ще има 24МР сензор.