Google обяви официално, че ще представи следващите си хардуерни продукти на събитие, което ще се проведе на 30 септември. По време на този онлайн анонс очакваме компанията да представи двата си най-нови смартфона, Pixel 5 и Pixel 4a 5G, предава Mobile Bulgaria.

Pixel 5 може да има 6-инчов 90Hz OLED дисплей и подобно на Pixel 4a 5G ще ползва чипсет Snapdragon 765G. Възможно е да видим още двойна основна камера със стандартна и ултраширокоъгълна камера, значително по-голяма от Pixel 4 батерия и безжично зареждане при 15 вата плюс опция за реверсивно при 5 вата. Очакваме още 8GB RAM, 128GB памет за файлове.

По отношение на дизайна Pixel 5 би трябвало да прилича на Pixel 4a, а Pixel 4a 5G ще е по-голяма версия на предшественика си. Той може да разполага и с допълнителен сензор в основната камера.

Има вероятност по време на събитието Google да представи и новия Android TV стик, който е познат под кодовото име Sabrina.

Въпреки усилията на технологичния мастодонт, смартфоните на Google не успяха да се наложат на Android пазара, смятат анализаторите.