След броени дни ще знаем всички подробности за Huawei P30 и P30 Pro, но детайли за устройствата продължават да изтичат в интернет. Поредната порция отново идва от германския сайт WinFuture, който потвърждава, че и двата телефона ще предложат OLED дисплеи с резолюция 2340 x 1080 пиксела, но с различен диагонал - 6.47 инча  и 6.1 инча.

Вижте как ще изглеждат Huawei P30 и P30 Pro >> >> >>

Панелите ще са с капковидно изрязване за предната 32МР камера. За разлика от своя предшественик, P30 Pro ще има двустранно извит дисплей с вграден в него сензор за отпечатъци, предава Mobile Bulgaria.

На снимките не се забелязва отвор за говорител, което подсказва, че компанията може да се спре на друго решение за възпроизвеждане на звук - например той да излиза през дисплея като в LG G8 ThinQ. На рендърите на P30 се вижда тънък отвор за говорител над предната камера, така че при него ще видим класическо решение. Според информацията двете устройства ще са с батерии с капацитет 3650 mAh и 4200 mAh, ще поддържат бързо зареждане и ще имат възможност за добавяне на Nano Memory карта с памет.

От WinFuture разкриват, че P30 Pro ще е с 8GB RAM и 128/256/512GB вградена памет, а по-малкото устройство ще предложи 6GB оперативна памет и 128GB памет за файлове.

По отношение на камерата ситуацията също е различна. P30 Pro ще има тройна основна камера с перископна система за осигуряване на 10х хибридно приближение. Основният сензор в нея ще е 40МР с бленда f/1.6 и оптична стабилизация, а освен него ще видим 20МР сензор с ултра широкоъгълна оптика и 8МР сензор с телефото оптика.

Добавен е и ToF сензор за 3D сканиране на околността пред камерата като този в Honor View20.

Камерата на P30 ще предложи 40MP основен сензор (f/1.8) без стабилизация, 16MP сензор с ултра широкоъгълна оптика и 8MP сензор с телефото леща. Вече разбрахме, че P30 ще има стандартен жак за слушалки, а P30 Pro ще осигури инфрачервен порт.

Що се отнася за цветовата гама можем да очакваме преливащо зелено-син цвят, както и ярко оранжево.