Едва ли е изненада, че лятото се е превърнало в синоним на спорт и забавления. По-дългите дни, топлото време, отпуските и чувството за свобода карат почти всеки представител на вида Homo sapiens да се възползва максимално от сезона.

Още с първите топли дни ние започваме да спортуваме. Каране на колело или джогинг в парка - без значение от вида на тренировката, ползите за нас са много. От една страна, активностите ни правят по-здрави и повишават тонуса, от друга ни подготвят за същинската почивка. Все пак е добре да сме малко по-слаби на морето или по-подготвени за преход в планината, нали?

Нуждата от спорт и забавления е осезаемо по-голяма след две години на пандемични рестрикции. Изследване на Харвардския университет разкрива, че в края на 2021 година 78% от населението на САЩ е качило килограми в следствие на пандемията. Ситуацията е подобна и в останалите развити страни, сред които е и България.

Няма да е преувеличено да наречем лятото на 2022 година, лято за наваксване. Милиони хора ще се опитат да компенсират, а спортът определено ще им помогне да се насладят на по-качествени летни мигове на плажа или в планината.

Естествено, колко точно ще е активно лятото ви зависи от вас. Ако искате да си помогнете в мотивацията обаче, може да прибегнете до един хитър трик. Сегмента на умните часовници се развива все повече в полза на нашето здраве. Днес тези джаджи са много повече от красив аксесоар. Те имат най-различни функции, които ни дават подробна информация за прогреса в тренировките. Чрез тях, например, можем да следим важни показатели и да знаем колко точно калории изгаряме всеки ден. Не всички умни часовници обаче имат еднакво висока функционалност. За жалост и не всички потребители имат еднакво високи възможности.

Целта на днешния ни материал е да ви запознае с умния часовник, предлагащ перфектното съотношение между цена и способности за лятото на 2022 година. Той ще ви помогне да имате едно наистина активно лято, без да нарушава бюджета за отпуската ви.

На сцената излиза Huawei Watch Fit 2

Huawei Watch Fit 2

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Дебютирал у нас преди броени дни Huawei Watch Fit 2 е един от най-новите умни часовници на българския пазар.

Още с отварянето на кутията виждате, че пред вас стои едно уникално устройство. Това се дължи на иновативния правоъгълен 1.74-инчов AMOLED дисплей, постигащ 72.2% съотношение между екран и корпус. Резолюцията е 336 х 480 пиксела, а гъстотата им е 336 пиксела на инч.

Вижте как изглежда Huawei Watch Fit 2 >> >> >>

Това означава, че Huawei Watch Fit 2 разполага с един от най-добрите дисплеи, монтирани на умен часовник. Екранът е с върхови нива на яркост, контраст, наситеност на цветовете и има превъзходни ъгли на видимост. Друга важна новина е, че екранът поддържа функцията Always On Display.

Самият корпус е лек, с метални рамки и само един единствен физически бутон. Елегантният стил обаче не пречи на умния часовник да е изключително издръжлив. Huawei Watch Fit 2 има 5АТМ рейтинг на водоустойчивост в спокойна вода до дълбочина 50 метра. Така може да оставате с часовника в банята или на плажа.

Каишката може да е кожена с пастелно розов и изцяло черен цвят. Благодарение на своя Link дизайн, смяната на каишки е изключително лесна и бърза. Стилът на часовника е универсален, като благодарение на правоъгълния си дисплей той стои еднакво добре на мъжка или женска ръка.

Huawei Watch Fit 2

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Huawei Watch Fit 2 идва с говорители и микрофон, благодарение на които часовникът става за водене на Bluetooth разговори чрез свързания с него телефон.

Батерията е другият голям коз на Watch Fit 2. Умният часовник на Huawei издържа 10 дни с едно зареждане. Като тези показатели са при активирано известяване за съобщенията и водене на поне един разговор дневно с часовника. При още по-интензивна употреба от Huawei гарантират седмица работа без допир до зарядното. Пълненето на батерията от 0 до 100% обаче става изключително бързо. Например, само 5-минутно зареждане ви гарантира 24 часа работа.

Watch Fit 2 следи броя на крачките ви, качеството на съня ви, сърдечния ритъм, нивата стрес, наситеността с кислород в кръвта и менструални цикли. Функцията Health Living ви напомня да пиете вода и да не изоставате с броя на направените крачки.

Часовникът може да се свърза с безжични слушалки и да слушате музика от него. Той ви дава информация и за времето, а гласов асистент ви помага да контролирате функциите на часовника без да го докосвате с пръст.

Huawei Watch Fit 2

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Дисплеят на часовника предоставя изживяване, близко до това на смартфона. Не е странно, че двете джаджи се разбират толкова добре и могат да имат комбинирана функционалност. Например, с часовника може да си правите дистанционни снимки и селфита с камерите на телефона.

С часовника може да научите дали сте спали добре или денят е бил твърде стресиращ за вас. Тази информация може да ви помогне да подобрите качеството си на живот.

Най-големия коз на часовника обаче е свързан с методите, които ще ви помогнат за воденето на по-активен и здравословен живот.

Watch Fit 2 се разбира еднакво добре с телефони на Android и iOS.

Huawei Watch Fit 2

Снимка: Huawei

Мотивация за спорт

Huawei Watch Fit 2 включва атрактивни фитнес анимации, които да ви помагат и мотивират да тренирате. Наред с това устройството ви дава съвети за правилно разтягане и загряване преди началото на тренировката ви.

Устройството ви напомня да се изправите или разтегнете, ако сте стояли на едно място продължително дълго време. Това е изключително полезно за всички, чиято професия е свързана със застояването пред компютъра.

Huawei Watch Fit 2 играе ролята на ваш личен треньор. Джаджата изготвя персонализирани планове, базирани на данните ви в приложението Huawei Health. Така всяка тренировка ще е съобразена с възможностите ви. Фактът, че данните ви се актуализират след всяка тренировка, позволява осъществяването на спортен прогрес по най-добрия и разумен начин.

Huawei Watch Fit 2

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Часовникът изчислява вашия индекс на сила при бягане и тренировъчно натоварване. Прецизната GPS система следи маршрута на бягане, а данните са изключително точни.

Общо Huawei Watch Fit 2 поддържа 97 режима на тренировки. Сред спортовете са включени не само популярните такива, но и катерене, разходки, ски, гребане, сърфиране, тенис и много други. Всеки един от тях прецизно следи как се справяте, какъв е напредъкът ви и какви калории изгаряте.

Устройството разполага с всички налични системи за глобално позициониране - GPS, Beidou, GLONASS, Galileo и QZSS. Така е почти невъзможно да се изгубите, без значение къде се намирате. Освен това само с един клик може да споделяте маршрута си с приятели.

Huawei Watch Fit 2

Снимка: Стоян Гогов, Dir.bg

Умен часовник за всеки джоб

Huawei Watch Fit 2 е умен часовник, който не просто изглежда добре, но е изключително функционален. Силата му да ви мотивира да живеете по-активен и здравословен живот го превръща в един от най-добрите подаръци, които може да си направите.

Huawei Watch Fit 2 предлага меко казано уникално съотношение между цена и способности. Началната цена на устройството от 299 лева го прави достъпно за всеки потребител. Повече за умния часовник на Huawei може да научите тук >>>

*В материала има продуктово позициониране