Представеният преди броени дни Huawei Mate 30 Pro премина и през лабораторията на DxOMark, което ни осигурява информация за неговите фотографски способности.

Както разбрахме при премиерата, те са подобрени допълнително от китайската компания и това се отразява в резултатите от тестовете, защото Mate 30 Pro успя да измести от първото място досегашния лидер Samsung Galaxy Note10+ 5G, съобщава Mobile Bulgaria.

Основната камера на Mate 30 Pro получава оценка 121 точки, което е с 4 пункта повече от устройството на Samsung.

Според компанията това се дължи на рекордната фотографска оценка от 131 точки (с 5 повече от Galaxy Note10+ 5G), а устройството осигурява отлични резултати в почти всички категории, като се представя особено добре по отношение на текстурата и шума.

DxOMark посочва, че това е необичайно, защото снимка без шум означава, че в нея няма много детайли, но камерата на Mate 30 Pro успява да постигне отличен баланс.

При видеото Mate 30 Pro е с оценка 100, което е само с една точка по-малко от Galaxy Note10+ 5G.

От сайта посочват, че моделът снима 4K видео по подразбиране, като успява да осигури картина с отлична текстура, като в същото време контролира много добре шума.

Селфи камерата на Huawei Mate 30 Pro е с оценка 93 точки, което не е на нивото на най-добрите образци в тази област, но все пак попада в Топ 5 сред тестваните от DxOMark устройства.